Σύνοδος των Πρυτάνεων

synodos prytanewnΣτα Καλάβρυτα τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των Πρυτάνεων της χώρας,  με πρωτοβουλία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου.

Στη Σύνοδο, που θα διεξαχθεί  6 έως 9 Σεπτεμβρίου,  συμμετέχουν οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις και  Αντιπρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι  και Αντιπρόεδροι των  Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Επίσης καλούνται και συμμετέχουν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Σκοπός της Συνόδου είναι  o συντονισμός της δραστηριότητας των Πανεπιστημίων  και η συλλογική εκπροσώπησή τους για την επίτευξη, μεταξύ άλλων, των εξής στόχων:

  • Τη διαμόρφωση θέσεων επί των διαφόρων θεμάτων της εκπαίδευσης και της έρευνας και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής,
  • την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περίγυρό τους.
  • την παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής,
  • την με κάθε πρόσφορο μέσο προώθηση των θέσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ημεδαπή και την αλλοδαπή,
  • την ανάπτυξη συνεργασίας με ανάλογες ενώσεις της αλλοδαπής,
  • την προαγωγή των επιδιώξεων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association) και συμμετέχει δι' εκπροσώπου της στο συμβούλιο (Council) της E.U.A.  Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων  των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχει διοργανώσει δύο διεθνή συνέδρια και έχει προσκαλέσει σε συνεδριάσεις της, αντιπροσωπείες Συνόδων Πρυτάνεων  Ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Για την προετοιμασία της Συνόδου, η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών  με συνεργάτες της βρέθηκαν  πρόσφατα στα Καλάβρυτα, ώστε να ρυθμίσουν  τα διαδικαστικά της διοργάνωσης. 

Last modified on Tuesday, 29/08/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας