Έντονη η παρουσία της Δυτικής Ελλάδας στη 82η ΔΕΘ

82h dethΗ 82η ΔΕΘ ανοίγει από αύριο τις πύλες της στη συμπρωτεύουσα και υποδέχεται ως τιμώμενη χώρα την Κίνα, σε μια προσπάθεια να συνδέσει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία της χώρας μας με την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η οικονομική πολιτική θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς στο σπουδαίο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, σημείο αναφοράς θα αποτελέσουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και τις δεσμεύσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όπως κάθε χρόνο, στην ΔΕΘ θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και φυσικά η Δυτική Ελλάδα θα έχει έντονη και δυναμική παρουσία.Το Επιμελητήριο Αχαΐας γνωστοποίησε πως θα συμμετάσχει στην 82η ΔΕΘ, από αύριο Σάββατο έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προβολής των δράσεών του και της στήριξης των μελών του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργούν περίπτερα αχαϊκών επιχειρήσεων, οι οποίες προβάλλονται μέσω του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Αίθουσα 2, Stand Νο 23, ενώ θα λειτουργεί περίπτερο στην αίθουσα 2, Stand Νο 10 στο κεντρικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στο οποίο θα προβάλλονται οι υπηρεσίες και οι ενέργειες. Το Επιμελητήριο καλεί όλους να επισκεφθούν τα περίπτερα προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις αχαϊκές επιχειρήσεις όσο και για τις καινοτόμες δράσεις της Αχαΐας.

«Στην 82η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα. Θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια καθώς και σε επαγγελματικούς φορείς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επιχειρηματικών επαφών προκειμένου να συνδεθούν με την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Πλέον των επιχειρηματικών, εμπορικών και τεχνολογικών παρουσιάσεων, θα πραγματοποιηθούν ποικίλα πολιτιστικά αφιερώματα με στόχο να δώσουν μία διαφορετική νότα στο ψυχαγωγικό ενδιαφέρον των επισκεπτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Εξάλλου, και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε πως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού της 82ης ΔΕΘ, συμμετέχοντας για δεύτερο συνεχόμενο επί σειρά έτος, στηρίζοντας έμπρακτα τον σημαντικότατο αυτό εκθεσιακό θεσμό. «Δίνοντας συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας, σε ένα περίπτερο που καταλαμβάνει 65 τ.μ., το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με επιχειρήσεις μέλη του, κυρίως του κλάδου τροφίμων και ποτών, στοχεύει στη δυναμική παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων, στη βελτίωση του εξαγωγικού προφίλ των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.To περίπτερο θα λειτουργεί στο κτήριο 2, περίπτερο 22, καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης, από 9 ως και 17 Σεπτεμβρίου 2017 στον κοινό εκθεσιακό χώρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (κτήριο 2 & 3 ) μαζί με τα υπόλοιπα συμμετέχοντα Επιμελητήρια της χώρας. Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει γνωστοποιήσει πως θα έχει δικό της περίπτερο στο 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων "Η Ελλάδα στο πιάτο μας" που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό, προβάλλοντας παράλληλα με τον γαστρονομικό τουριστικό προορισμό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Συμμετέχει για πρώτη φορά το ΕΑΠ

Για πρώτη φορά φέτος, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τις παροχές προς τους φοιτητές του, το ερευνητικό έργο και τη φιλοσοφία του Ιδρύματος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θέση 19 (stand 19), στο περίπτερο 14 (pavilion 14) της 82ης Δ.Ε.Θ..

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου και κατασκευάστηκε από αρχιτέκτονες-μηχανικούς που φοιτούν στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ και οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από την εμπειρία των σπουδών τους στο Ίδρυμα.

Ταυτόχρονα, σ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος θα υλοποιούν παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops), ανοικτά για το κοινό, των οποίων το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Στους ενδιαφερόμενους δίνεται δυνατότητα προγραμματισμένων συναντήσεων στον εκθεσιακό χώρο του ΕΑΠ, ώστε να ενημερωθούν πλήρως, χωρίς αναμονή, για τα προγράμματα σπουδών και τις παροχές προς τους φοιτητές.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης έδωσε το στίγμα του αναφέροντας τα εξής: «Φέτος η παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων προσφοράς του Ιδρύματος. Το ΕΑΠ είναι το μόνο ελληνικό δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που ειδικεύεται, και μάλιστα από τον ιδρυτικό του Νόμο, στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου μας απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε εργαζόμενους, σε όσους έχουν δυσκολία διευθέτησης του χρόνου τους, σε γονείς, σε ανθρώπους που είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα πρωτοπόρο, τεχνολογικά και εκπαιδευτικά, ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Το τοπικό startup οικοσύστημα

Δυναμική θα είναι η παρουσία του Επιστημονικού Επιχειρηματικού Πάρκου στο Περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μέσω του περιπτέρου του στον εθνικό εκθεσιακό φορέα, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επιδιώκει να ενημερώσει τους επισκέπτες του εκτός από την αποστολή και το έργο που επιτελεί, για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη του τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος, για την ενίσχυση της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας προς τις επιχειρήσεις αλλά και για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του.Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα Innovation Hubs που έχει συστήσει το ΕΠΠ γύρω από τους τομείς Νανοτεχνολογίας, της Αγροδιατροφής, της Βιοτεχνολογίας, των Έξυπνων Πόλεων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Αεροναυπηγικής στόχος των οποίων είναι η συνεργασία, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή υπηρεσιών στη βιομηχανία.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του ΕΠΠ το οποίο διαμεσολαβεί μεταξύ επιχειρήσεων κι ερευνητών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων ή/και την εφαρμογή της έρευνας στις επιχειρήσεις.

Τέλος, θα προβληθεί το Orange Grove Patras, ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και μιας δραστήριας ομάδας Πατρινών, το οποίο αποτελεί έναν ευέλικτο συνεργατικό χώρο που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού startup οικοσυστήματος στη Δυτική Ελλάδα.

«Κρασί μειωμένης αλκοόλης»

krasiΤο «Κρασί μειωμένης αλκοόλης», επέλεξε να προβάλει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα διεξαχθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που παρουσιάζει η εταιρεία «WIN0»ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αν. Καθηγητή Κων/νου Πουλά(από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών), με τον οινολόγο Χρήστο Κολυπέρα, του Αχαϊκούοινοποιείου «Κολυπέρας».

Η παγκόσμια καινοτομία, που είναι μια εξ’ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, υψηλής εμπορικής αξίας, θα προβληθεί στο περίπτερο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το καινοτόμο αυτό προϊόν. Με μοναδική τεχνολογία παράγεται κρασί μειωμένης ή μηδενικής περιεκτικότητας σε αλκοόλη, το οποίο διατηρεί τα γευστικά και οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, το τελικό προϊόν έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τα κύρια ωφέλιμα συστατικά του οίνου.

Η καινοτομία αυτή:

- Δημιουργεί νέα κατηγορία «οίνου»

- Ικανοποιεί τη σύγχρονη ζήτηση για αντίστοιχα προϊόντα

- Ανοίγει προοπτικές για νέες αγορές

- Επιτρέπει να απολαύσουν το κρασί ομάδες που πριν το απέφευγαν για λόγους υγείας

Συμμετέχει για πρώτη φορά «Patras IQ»

Η «Patras IQ» συμμετέχει για πρώτη φορά στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (9-17 Σεπτεμβρίου 2017) με εκθεσιακό περίπτερο στον χώρο της ACADEMIA (περίπτερο Νο 14 Stand 23), που φιλοξενεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης και έρευνας.

Στο περίπτερο της «Patras IQ», πρόκειται να προβληθούν και να προωθηθούν η πρωτοβουλία και οι δράσεις της, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η διοργάνωση της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ η οποία θα διεξαχθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ». Επιπροσθέτως, στο περίπτερο της PATRAS IQ θα συμμετέχουν και θα προβάλλουν ώριμες και καινοτόμες ιδέες τους εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ καινοτόμες και επιτυχημένες στον τομέα τους επιχειρήσεις θα εκθέσουν τα προϊόντα τους που προέκυψαν από την συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

 

Last modified on Monday, 11/09/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας