Απλήρωτοι από το Γενάρη οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας

farmakopoioi ths axaiasΠληρωμές πολλών ταχυτήτων, καθυστερήσεις που αγγίζουν τους έξι μήνες, παράλογες τιμολογήσεις στα αναλώσιμα, πλατφόρμα με πολλά τεχνικά προβλήματα, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους φαρμακοποιούς της Αχαΐας.

Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, ενημέρωσε εκτενώς για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις πληρωμές των συνταγών αναλωσίμων, ιατροτεχνολογικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , για την οποία έχουν προχωρήσει σε άρση της πίστωσης αλλά και γενικότερα για τις αποφάσεις του οργανισμού σχετικά με τη διαμόρφωση τιμών και τα κριτήρια ελέγχου και αποπληρωμής των συγκεκριμένων συνταγών.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως είπε από τον περ. Γενάρη και Φλεβάρη οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι. «Ενώ μέχρι τώρα γινόταν πρόχειρος έλεγχος, πλέον γίνεται εκκαθάριση σε κάθε ένα φαρμακείο, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στο σημείο οι μεγάλοι Σύλλογοι να μην έχουν πληρωθεί, αλλά και να υπάρχει πληρωμή σε μέλη του Συλλόγου. Αυτό ανοίγει μια πόρτα για αδιαφανείς διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Σοφιανόπουλος, τονίζοντας πως η συμφωνία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ δεν τηρήθηκε.

Σε ό,τι αφορά στην άρση της πίστωσης για τους διαβητικούς, ο κ. Σοφιανόπουλος κατήγγειλε πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προέβη σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, δίνοντας την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να προμηθευτούν τα αναλώσιμα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ του Αγ. Αλεξίου.

Εξήγησε, επίσης, τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στον τρόπο τιμολογησης διαφόρων ειδών, λέγοντας πως «ορισμένα είδη είναι υπερβολικά διατιμημένα» για να προσθέσει «μας εξωθεί να πωλήσουμε με ζημία και μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο».

Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπανικολόπουλος αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ κατήγγειλε πως οι όποιες ενστάσεις βρίσκονται στις καλένδες. Η γενική γραμματέας Μαρίνα Τσάρα επικεντρώθηκε στον παραλογισμό των πληρωμών, στις περικοπές της τιμολογιακής πολιτικής και στην ταλαιπωρία που υφίστανται από την μη λειτουργικότητα του συστήματος.

Ο Αθανάσιος Ευσταθίου και ο Γιαννης Κατερίνης, μέλη του Δ.Σ. ξεκαθάρισαν πως «οι ασφαλισμένοι δεν είναι εχθροί μας», ανέφεραν πως έκαναν πολλούς μήνες υπομονή, αλλά πλέον εξαντλήθηκε καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.

Για την πορεία της κινητοποίησης που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση στις 18 του μηνός που θα επανεκτιμήσει τη στάση της.

Last modified on Monday, 11/09/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας