Δυναμική συμμετοχή στην 82η ΔΕΘ

82h deth 01 Με μεγάλη επιτυχία το Επιμελητήριο Αχαΐας συνεχίζει την παρουσία του στην 82η ΔΕΘ που άνοιξε τις πύλες της το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή(17/9/2017).

Στην έκθεση που φέτος είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, συμμετείχαν οι αχαϊκές επιχειρήσεις: ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΟΠΩΛΕΙΟ ΜΥΣΙΡΛΟΥ- ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ, οι οποίες φιλοξενούνται στο περίπτερο του Επιμελητηρίου καθώς και με την εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ.

Ταυτόχρονα στο κεντρικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων προβάλλονται οι υπηρεσίες, ενέργειες και πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννης Πετράτος και Γεώργιος Ρώρος και στελέχη του επιμελητηρίου επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με σημαντικούς φορείς.

Φέτος, στη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα με πλήθος περιπτέρων προιόντων και υπηρεσιών και η προσέλευση των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Να αναφερθεί πως σημαντικές ήταν οι επαφές του προέδρου του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, με πολιτικά στελέχη και παράγοντες της οικονομίας και της αγοράς, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.

Για 1η φορά και η PatrasIQ

Η «Patras IQ» συμμετέχει για πρώτη φορά στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (9-17 Σεπτεμβρίου 2017) με εκθεσιακό περίπτερο στον χώρο της ACADEMIA (περίπτερο Νο 14 Stand 23), που φιλοξενεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης και έρευνας.

Στο περίπτερο της «Patras IQ», προβάλλονται η πρωτοβουλία και οι δράσεις της, ενώ παράλληλα ανακοινώνεται και η διοργάνωση της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRASIQ η οποία θα διεξαχθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ».

Επιπροσθέτως, στο περίπτερο της PATRASIQ συμμετέχουν και προβάλλουν ώριμες και καινοτόμες ιδέες τους εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ καινοτόμες και επιτυχημένες στον τομέα τους επιχειρήσεις θα εκθέσουν τα προϊόντα τους που προέκυψαν από την συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Να αναφερθεί ότι  για πρώτη φορά φέτος και  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας για τα προγράμματα σπουδών, τις παροχές προς τους φοιτητές του, το ερευνητικό έργο και τη φιλοσοφία του Ιδρύματος κ.ά.

Γ. Ρώρος: Οι ανοικτές διεκδικήσεις

Ο επιμελητηριακός σύμβουλος Αχαΐας και πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης και παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελίδειο με τον Νίκο Σκορίνη και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτη Σκέντζο.

«Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες που έχουν θετικό πρόσημο. Ανοικτά θέματα για διεκδίκηση αποτελούν για μας, είναι οι: 1. Ακατάσχετο λογαριασμού

  1. Πάγωμα οφειλών για ασφαλιστικές εισφορές και διακανονισμός
  2. Αναπτυξιακή Τράπεζα και πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  3. Υπέρμετρη φορολογία.

Χρειάζεται δυνατό, ρωμαλέο, αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα με αποσαφηνισμενη ξεκαθαρη στρατηγική για υπενθύμιση αλλά και την διεκδίκηση τους.Τίποτα δεν χαρίζεται ας γίνουμε πρωταγωνιστές», σχολίασε ο κ. Ρώρος.

82h deth 02  82h deth 03 
 82h deth 04  82h deth 05

Last modified on Tuesday, 19/09/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας