Ο Άγιος Ανδρέας είναι «θησαυρός» για την Πάτρα

Η Πάτρα τιμά σήμερα τον Πολιούχο της με την παρουσία του Προέδρου Της Δημοκρατίας και σημαντικών θρησκευτικών και πολιτικών εκπροσώπων.

Πρωτίστως όμως το τιμά σύσσωμη η Πατραϊκή κοινωνία ενώ χιλιάδες είναι και οι πιστοί από όλη τη χώρα αλλά κι το εξωτερικό που έρχονται στην πόλη του Πρωτοκλήτου όλο αυτό το διάστημα και ιδίως σήμερα για να ασπαστούν τα πολύτιμα ιερά κειμήλια της πόλης και της Χριστιανοσύνης ολόκληρης.

Τα τελευταία χρόνια   και ιδίως με την παρουσία του σεβ. Ποιμενάρχη της Πόλης κκ.Χρυσοστόμου έχουν γίνει πολλά στην κατεύθυνση αναβάθμισης της Εορτής του Πολιούχου και όλης της περιόδου που συνιστούν τα Πρωτοκλήτεια με τις εκδηλώσεις τους να κορυφώνονται σήμερα.

Φέτος μάλιστα αναβαθμίστηκαν ακόμη περισσότερο με εκδηλώσεις που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας λαμβάνοντας διεθνή και διαχριστιανικό περιεχόμενο.

Έχει τονιστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πολύπλευρη αξία για την πόλη της συνύπαρξής της με τον Άγιο Ανδρέα, μια συνύπαρξη πραγματικός θησαυρός και χοι μόνο από Θεολογικής πλευράς.

Η έννοια του Θρησκευτικού Τουρισμού στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με τα προσκηνύματα του Αγίου Ανδρέα.

Δυστυχώς όμως αυτός ο δεσμός υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ακόμη σε θεωρητικό πεδίο αν και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα τελευταία χρόνια, ως προς την κατανόηση της αξίας τους για την πόλη.

Χρειάζονται όμως να γίνουν ακόμη πολλά. Κυρίως στο επίπεδο του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στην εκπόνηση μιας ενιαίας στρατηγικής αξιοποίησης με σεβασμό πάντα στην ιερότητα των κειμηλίων και του χώρου.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται ο Τουρισμός να αποτελεί για τη χώρα το βασικό της όχημα ανάπτυξης και η Πάτρα έχοντας στις «αποσκευές της» ένα τόσο μεγάλο θησαυρό με παγκόσμια αναγνώριση δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Κοντά σε αυτόν μπορεί να προσθέσει σημαντικά ακόμη πλεονεκτήματα της και να δημιουργηθεί μια ελκυστική «βεντάλια» κινήτρων που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες υψηλού τουριστικού επιπέδου.

Ο λεγόμενος θεματικός τουρισμός έχει πολλά να προσφέρει στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή και να αποτελέσει στην πράξη την επόμενη μεγάλη βιομηχανία της.

Ας υπάρξει η ανάλογη «φώτιση» σε όλους όσους αποφασίζουν για να μην χαθεί η ευκαιρία τώρα που από όλες τις πλευρές οι συνθήκες είναι ώριμες.    

Τελευταία Ενημέρωση : Παρασκευή, 01/12/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας