Συνέχεια αλλά και… αλλαγές

Σημειώναμε εδώ στις «Απόψεις» λίγες ώρες πριν τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας ότι ελπίζουμε οι «πληγές» που δημιούργησε η προεκλογική περίοδος, που σύντομα να γιατρευτούν προ του γενικού συμφέροντος και του Θεσμού.

Έχοντας πλέον ολοκληρωθεί οι εκλογές , με την παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα να είναι η ξεκάθαρη νικήτρια μιας δύσκολής διαδικασίας, να ευχηθούμε αρχικά κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της την επόμενη απαιτητική περίοδο για τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία.

Ταυτόχρονα να επισημάνουμε ότι τα μετεκλογικά μηνύματα από τις περισσότερες εμπλεκομένας πλευρές και κυρίως από τους πρωταγωνιστές όλης αυτής της περιόδου δείχνουν σοβαρότητα και επίγνωση των ευθυνών όλων έναντι όσων φιλοδοξούν να αντιπροσωπεύσουν.

Επιπλέον βλέποντας όσους έχουν εκλεγεί στο 31μελές διοικητικό συμβούλιο του φορέα θεωρούμε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ουσιαστική και παραγωγική λειτουργία του με την ενεργή συμμετοχή όλων στις εργασίες του.

(Για μια τέτοια λειτουργία του Δ.Σ θεωρούμε ότι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου οφείλει να σκεφθεί τρόπους ουσιαστικότερης ώσμωσης μεταξύ των παρεμβάσεων των μελών του Δ.Σ και ειδικών εκτός αυτού που μπορούν να εμπλουτίζουν τη λειτουργία του. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλό είναι να ενεργοποιηθούν και υποψήφιοι στις εκλογές που δεν εξελέγησαν αλλά κομίζουν σημαντική εμπειρία και γνώσεις και είναι χρήσιμο να είναι κοντά στις δράσεις του Θεσμού).

Θα επαναλάβουμε ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε όλα όσα περιέχονται στο κοινό πλέον αίτημα για παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Επ’ αυτού μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά από την προηγούμενη διοίκηση. Με τον αέρα της ανανέωσης της θητείας της και εμπλουτισμένη με νέο αίμα στη σύνθεσή της αλλά και με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηριακού Θεσμού, πιστεύουμε ότι την επόμενη περίοδο μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Η ενεργότερη συμμετοχή στις δράσεις τους Επιμελητηρίου των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής, που θα πρέπει να αισθανθούν ότι έχουν ουσιαστικό ρόλο σε αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα.

Ο ευρύτερος περιφερειακός και διαπεριφερειακός ρόλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας μέσα από συνεργασίες και συμμαχίες που είναι εφικτές πλέον ακόμη και θεσμικά μέσα του νέου επιμελητηριακού νόμου δημιουργεί καινούργια πεδία δράσης προς όφελος της υγιούς επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας