Πλάτωνας Μαρλαφέκας : «Στόχος να γίνει ένας επιχειρηματικός κόμβος η Αχαΐα»

platonas marlafekasΠλώρη για νέα θητεία βάζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, που κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στις επιμελητηριακές εκλογές. «Τελικός μας στόχος είναι να εργασθούμε για τον μετασχηματισμό της Αχαΐας σε αυτοδύναμο επιχειρηματικό κόμβο στον Δυτικό άξονα και την χώρα» δηλώνει ο επικεφαλής στον «ΣΕ», κάνοντας παράλληλα και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η πλειοψηφούσα παράταξη, προερχόμενη από τη συνένωση με άλλους δύο συνδυασμούς, κατάφερε να εξασφαλίσει 17(6 στο Τμήμα Εμπορίου, 6 στο τμήμα Υπηρεσιών και 5 στο τμήμα Εμπορίου) στις 31 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι υπόλοιπες έδρες κατανέμονται ως εξής: Η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη 7 καταλαμβάνει έδρες (2 στο τμήμα Εμπορίου, τρεις στο Τμήμα Υπηρεσιών και 2 στο τμήμα Μεταποίησης), ο συνδυασμός του Αρη Τηλιγάδα τρεις (μία στο Τμήμα Εμπορίου, μία στο Τμήμα Υπηρεσιών και μία στο Τμήμα Εμπορίου). Η παράταξη του Γιώργου Ρώρου εκπροσωπείται με μία έδρα στο Τμήμα Εμπορίου, η παράταξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου δύο έδρες (μία στο Τμήμα Εμπορίου και μία στο Τμήμα Υπηρεσιών) ενώ η παράταξη του Κώστα Τηλιγάδη μία έδρα στο τμήμα Μεταποίησης.

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. και να γίνει η εκλογή της νέας (επταμελούς) Διοικητικής Επιτροπής.

Στις φετινές επιμελητηριακές εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου 8.200 άτομα και προσήλθαν στις κάλπες 3.926, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 48%. Στις προηγούμενες εκλογές που είχαν γίνει το 2011, δικαίωμα ψήφου είχαν περίπου 14.000 άτομα και τελικώς είχαν ψηφίσει 5.050, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ήταν 36%.

Ο «Σ.Ε.» ζήτησε από τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα να εκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να προσδιορίσει τους στόχους της νέας θητείας

  • Τι σημαίνει για εσάς η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας; Πετύχατε τον εκλογικό σας στόχο;

Ναι σε απόλυτο βαθμό και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. Θα σας θυμίσω πως το 2011 είχαμε 12 έδρες και τώρα έχουμε λάβει 17 έδρες. Αυτό βέβαια οφείλεται σε πολλούς λόγους και κυρίως στο έργο και στις συνεργασίες.  Όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας έτσι και τώρα φάνηκε στην πράξη πως επιθυμούμε τις συνεργασίες, χωρίς προαπαιτούμενα από καμιά πλευρά αλλά με μοναδικό μέλημα το συμφέρον της περιοχής και του επιχειρηματικού-οικονομικού περιβάλλοντος.

- Πως ερμηνεύετε τα συνολικά αποτελέσματα των επιμελητηριακών εκλογών;

Η δική μου ερμηνεία είναι πως οι επιχειρηματίες της περιοχής μας αξιολόγησαν θετικά το έργο που έχει παραχθεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας και το οποίο ήταν πολύ πλούσιο αλλά και την προσωπική μου συμβολή σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής μας. Παράλληλα εκτίμησαν πως οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας ήταν ουσιαστικές υλοποιήσιμες και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του φορέα μας, θέσεις οι οποίες δείχνουν την στρατηγική μας για το πώς μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις να αυξήσουμε το εισόδημα στην περιοχή μας. Νομίζω ότι αυτή η ερμηνεία είναι γενικά μεγάλης αποδοχής, καθώς δείξαμε ότι μόνο με θετική δράση και με συνέργειες μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα


- Που πιστεύετε ότι τελικά "παίχτηκε" η εκλογή;

Στην συμμετοχή των ψηφοφόρων που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας καθώς δεν αποδέχθηκαν τα …σχόλια και τις επιθέσεις άλλων συνδυασμών. Εξάλλου η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει προσωπική αντίληψη για την δραστηριότητα που αναπτύξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό φάνηκε από την ανταπόκριση που είχαμε στο κάλεσμα που κάναμε αλλά και στην συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που ειδικά την τελευταία ημέρα ήταν συγκινητική


- Είστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των επαγγελματιών
στην εκλογική διαδικασία;

Ναι είμαστε ικανοποιημένοι και θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν πολλές επιχειρήσεις είχαν φροντίσει έγκαιρα να στείλουν εκπροσώπηση όπου χρειαζόταν. Είχαμε το φαινόμενο να έρχονται πολλοί επιχειρηματίες για να ψηφίσουν και να μην έχουν το δικαίωμα λόγω της διαδικασίας που ισχύει.

Χαρακτηριστικά, όσον αφορά την συμμετοχή θα σας πω ότι το 2011 είχαν ψηφίσει το 36 % των δυνητικών ψηφοφόρων ενώ τώρα ψήφισαν το 47% των δυνητικών ψηφοφόρων που σημαίνει πως η συμμετοχή ήταν ουσιαστική και αυθόρμητη και κατά την γνώμη μας οφείλεται στην θετική εικόνα που έχουν για τον φορέα μας και για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ τα προηγούμενα χρόνια.


- Ποιο θα  είναι το μέλημα της νέας Διοίκησης;

Είναι σαφές και από τις προγραμματικές μας θέσεις πως υπάρχουν πολλά θέματα σε εξέλιξη τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν. Θα συνεχίσουμε αλλά και θα ενισχύσουμε τους επιτυχημένους θεσμούς όπως το κορυφαίο PATRAS IQ, το CULTURE AND SHOPPING, το ACHAIA VALUES, το ACHAIA FEST και πολλές άλλες δραστηριότητες που προάγουν την οικονομία της περιοχής μας. στόχοι μας. θα συνεργασθούμε με όσου επιθυμούν την ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών και βέβαια θα εργασθούμε παράλληλα για το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΆΝΙ που έχουμε βάλει σαν στόχο, το ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, την δημιουργία τοπικού Αχαϊκού fund,  την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων με πολλές δράσεις  και την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων. Θα υλοποιήσουμε το  Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, καθώς και τα αποτελέσματα των μελετών που έχουμε εκπονήσει. Παράλληλα θα συνεργασθούμε στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους της Αχαϊας. Ήδη με τον Δήμο της Πάτρας είμαστε σε στενή συνεργασία για την υλοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στα Παλαιά Σφαγεία. Τελικός μας στόχος είναι να εργασθούμε για τον μετασχηματισμό της Αχαΐας σε αυτοδύναμο επιχειρηματικό κόμβο στον Δυτικό άξονα και την χώρα.

 

Τελικά Αποτελέσματα

Παραταξη

Πατρα

Αιγιο

Εμπόριο

Μεταποίηση

Υπηρεσίες

Εμπόριο

Μεταποίηση

Υπηρεσίες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

784

464

707

14

18

22

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

248

153

456

9

6

23

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

78

34

57

2

4

4

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

9

29

20

0

5

9

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

28

9

6

194

96

100

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ

6

3

8

64

47

91

             

Last modified on Thursday, 21/12/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας