ΟΕΒΕΣΝΑ : Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ξανά ο Παναγιώτης Σκέντζος

skentzos panagiotisΝικητής για έκτη συνεχόμενη φορά σε εκλογική αναμέτρηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Noμού Αχαΐας, αναδείχθηκε το βράδυ της περ. Δευτέρας ο Παναγιώτης Σκέντζος, επικεφαλής του συνδυασμό του «Συνδικαλιστική Ένωση ΕΒΕ», ο οποίος επανεκλέγεται από το 2002, δηλαδή για 15 έτη συναπτά έτη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές της περ. Δευτέρας θα συγκροτηθεί σε Σώμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις κάλπες φέτος συμμετείχαν δύο συνδυασμοί,και  είχαν δικαίωμα ψήφου 89 ανατιπρόσωποι πρωταβάθμιων σωματείωναπο τους οποίους ψήφισαν 85. Η «Συνδικαλιστική Ένωση ΕΒΕ» του Παναγιώτη Σκέντζου που έλαβε 53 ψήφους και την πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο με 13 έδρες και η «Αγωνιστική Συνεργασία των ΕΒΕ», με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη έλαβε 31 ψήφους και κατέλαβε 8 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Από την «Συνδικαλιστική Ενωση ΕΒΕ» στο νέο Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Σκέντζος, Γιώργος Σιδέρης, Γιώργος Μαρτζάκλης, Νίκος Φωτόπουλος, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Νίκος Μπακόπουλος, Γιάννης Διδάχος, Νίκος Μπαρδάκης, Νίκος Σωτηρόπουλος, Βασίλης Τσούνας, Αναστάσιος Μενύχτας, Αθανάσιος Κάκκος και Ταξιάρχης Κάππας.
Από την «Αγωνιστική Συνεργασία των ΕΒΕ», με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη εξελέγησαν οι Κώστας Τηλιγάδης, Αλέξανδρος Λυκούδης, Παναγιώτης Ρόδης, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος, Κώστας Πανταζόπουλος, Βασίλης Κουλούρης, Αθανάσιος Θεοφιλάτος και Περικλής Κούγιας.
Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος συνδυασμός ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων «Ενωτική Κίνηση Αλληλεγγύης» που στις προηγούμενες εκλογές είχε επικεφαλής τον Παναγιώτη Ρόδη και «Αγωνιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη.

Αναφορικά με τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΒΕΕ, ψήφισαν 61 μέλη και έλαβαν, η «Συνδικαλιστική Ενωση ΕΒΕ» 38 ψήφους με 4 αντιπροσώπους (Παναγιώτης Σκέντζος, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Γιώργος Σιδέρης, Νίκος Μπαρδάκης) και η «Αγωνιστική Συνεργασία των ΕΒΕ» 23 ψήφους με δύο αντιπροσώπους (Θεόδωρος Κουτσαντώνης, Παναγιώτης Ρόδης).

«Θα συνεχίσουμε τοναγώνα μας για τις ΜμΕ»

Ο κ. Σκέντζος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς αυξήθηκε η δύναμη της παράταξής του παρά το γεγονός ότι αυτό δεν μεταφράστηκε σε αύξηση του αριθμού των εδρών, ευχαριστεί όλους όσοι αναγνώρισαν το έργο του και του εξέφρασαν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους για να συνεχίσει τους αγώνες για την προάσπιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Η κρίση έχει αφανίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής για να μην επέλθει ο μαρασμός των ΜμΕ. Εμείς, στόχος μας είναι να κάνουμε ανεξάρτητο συνδικαλισμό, με αξιοπιστία να συνεχίσουμε να πορευόμαστε και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στα όργανα. Την περίοδο αυτή ο συνδικαλισμός είναι συρρικνωμένος λόγω των οικονομικών προβλημάτων καθώς επίσης λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αφαιρέσει τον συνδικαλιστικό πόρο από τα πρωτοβάθμια όργανα και να ενισχύσει τα τριτοβάθμια σωματεία. Αυτό είναι ένα ακόμα χτύπημα στη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος ενισχύοντας το αθηνοκεντρικό κράτος. Όταν η βάση δεν είναι μεγάλη, η πυραμίδα δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Σκέντζος εκφράζοντας την δυσφορία του.

Σημείωσε πως κύριο μέλημά του θα είναι η επαναδραστηριοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο την επόμενη μέρα των μνημονίων, που σίγουρα τα προβλήματα θα υφίστανται. «Ελπίζουμε να σταματήσει εδώ ο κατήφορος και να μην γίνει χειρότερη η κατάσταση, αλλά να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη και προς αυτήν την κατεύθυνση με προτάσεις και θέσεις θα πορευτούμε», κατέληξε.

Last modified on Friday, 22/12/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας