Η νέα 7μελής Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας

dioikoysa 1Τη συνέχιση της συνεργασίας της παράταξης του Πλάτωνα Μαρλαφέκα με την παράταξη του Αριστείδη Τηλιγάδα, πιστοποίησε το αποτέλεσμα της προχθεσινής ψηφοφορίας για τη συγκρότηση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα 7μελής Επιτροπή, αποτελούμενοι από έξι μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τον Αριστείδη Τηλιγάδα.

Συγκεκριμένα, η νέα Διοικούσα Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο νέος πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος εξελέγη αυτοδίκαια, έχει ως εξής:

-Α’ Αντιπρόεδρος: Αριστείδης Τηλιγάδας (έλαβε 20 υπέρ, 6 παρών, 4 λευκά)

-Β’ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Πετράτος (έλαβε 18 υπέρ, 6 παρών, 5 λευκά, 1 χωρίς σταυρό)

-Γενικός Γραμματέας: Θεόδωρος Τσούμπελης (έλαβε 20 υπέρ, 6 παρών, 4 λευκά).

-Οικονομικός Επόπτης: Παναγιώτης Τζούδας (έλαβε 19 υπέρ, 6 παρών, 5 λευκά).

-Υπεύθυνος Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ): Παναγιώτης Χελάς (έλαβε 18 υπέρ, 6

παρών, 6 λευκά).

-Υπεύθυνος Στήριξης Επιχειρήσεων: Χάρης Ανδρικόπουλος (έλαβε 22 υπέρ, 6 παρών, 2

λευκά).

Οι διαφοροποιήσεις στις ψηφοφορίες ήταν αναμενόμενες, ενώ καταδείχθηκε η μελλοντική συνεργασία της παράταξης Μαρλαφέκα (αποτελείται από 17 συμβούλους) και του

Τηλιγάδα (αποτελείται από τρεις), ενώ η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη ψήφισε «παρών», δίνοντας το στίγμα της από την πρώτη κιόλας συνεδρίασης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για τα διαδικαστικά ζητήματα, δίνοντας το στίγμα τους για την στάση που θα κρατήσουν στη νέα θητεία.

Νωρίτερα, αναδείχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας εξελέγη ο Σταύρος Κάτσενος και μέλη οι, Νίκος Μπαρδάκης και Κώστας Κριτσώνης, ενώ υποψηφιότητα έθεσαν οι Νίκος Φράγκος, Λεωνίδας Σπυρόπουλος και Σαάντ Καραμπέτ.

Καταμετρήθηκαν 22 έγκυρα ψηφοδέλτια, πέντε χωρίς σταυρό, ένα λευκό και δύο άκυρα. Να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε δικαιολογημένα ο Ανδρέας Σπαλιάρας που έχει εκλεγεί με την παράταξη Π. Κρίκη.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, υποδείχτηκαν και τέσσερις εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας που μαζί με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Ηλείας (3) και Αιτωλοακαρνανίας (3) θα αποτελέσουν το νεοσύστατο περιφερειακό συμβούλιο που προβλέπει ο νέος επιμελητηριακός νόμος.

Από την παράταξη Μαρλαφέκα, συμμετέχει ο ίδιος ο Πρόεδρος και προτάθηκε ως δεύτερο μέλος η Νικολίτσα (Τέτη) Αθανασοπούλου, από την παράταξη του Π. Κρίκη προτάθηκε ως τακτικό μέλος ο επικεφαλής της (και αναπληρωματικοί οι Χρ. Σολωμός και ο Ανδρέας Σπαλιάρας) και από την παράταξη του Άρη Τηλιγάδα, ο Κώστας

Δεληγιάννης.

 Πλ. Μαρλαφέκας: Νόμος με καινοτομίες

Στην αρχική εισήγησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο όπως παρατήρησε συμμετέχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της Αχαΐας.

«Το Επιμελητήριό μας έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο και με την βοήθεια όλων, θα συνεχισθεί και θα ενισχυθεί και με νέες δραστηριότητες. Όπως γνωρίζετε πρόσφατα ψηφίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο ο νέος

Επιμελητηριακός νόμος που έχει πολλές καινοτομίες μεταξύ δε αυτών αυξάνει και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής από πέντε που ήταν πριν σε επτά. Σύμφωνα με τον νόμο το Επιμελητήριο είναι θεσμοθετημένα ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας και γενικότερα της οικονομίας και στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει όλοι οι σύμβουλοι ανεξάρτητα σε ποιο τμήμα έχουν εκλεγεί να ενδιαφέρονται και να προτείνουν θέματα που αφορούν την στήριξη των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Τέλος, να αναφερθεί πως εντός του 15νθημέρου θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. για την εκλογή των προέδρων των τριών τμημάτων και παράλληλα θα γίνει η εκλογή των δύο αντιπροσώπων στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Last modified on Monday, 08/01/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας