Στις 14 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο

kratikh orxhstra 1Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο σολίστ και Μουσική Διεύθυνση θα εμφανιστεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Την συναυλία οργανώνει η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Λεωνίδας Καβάκος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με άρρηκτους δεσμούς με την πόλη μας μέσω της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής, αφού τρία ρεσιτάλ του στην πόλη μας (1987, 1988 και 1994) τα είχε διοργανώσει η Λέσχη. Το 1987 στο πιάνο τον συνόδευε ο διεθνούς φήμης Γιάννης Βακαρέλης και το 1988 και 1994 ο Ούγγρος πιανίστας Peter Nagy.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην Πάτρα και έτσι η η συναυλία αυτή αποτελεί μεγάλο γεγονός για την πόλη μας

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42) και από το κατάστημα Οπτικών Καραμούζης (Μαιζώνος 92, Πάτρα).

Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1981, από μια ομάδα μουσικόφιλων πατρινών, με σκοπό την οργάνωση συναυλιών και άλλων μουσικών εκδηλώσεων κλασσικής μουσικής. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 1981 με μουσικούς προσκεκλημένους για να αναλάβουν το βάρος του καλλιτεχνικού προγράμματος ήταν τρεις διαπρεπείς εκτελεστές υψηλού μουσικού αναστήματος: ο βιολονίστας Τάτσης Αποστολίδης, ο τσελίστας Σωτήρης Ταχιάτης και ο πιανίστας Άρης Γαρουφαλής.

Παρά τις αντίξοες συχνά περιστάσεις και την οικονομική στενότητα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει κατά καιρούς, η Λέσχη, έχει να παρουσιάσει έως σήμερα μια ζηλευτή προσφορά που σηματοδοτείται από πάνω από 400 συναυλίες, παρακολούθηση συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια είναι σπουδαία η συμπαράσταση των μελών της Λέσχης που τη στηρίζουν οικονομικά με την ετήσια συνδρομή τους. Στην ουσία πρόκειται για το μοναδικά σίγουρο πόρο της.

kratikh orxhstra 2

Η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο, αποτελεί την πρώτη από μία σειρά προγραμματισμένων δράσεων της Λέσχης για το 2018.

Λίγα λόγια για την

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.
Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί εντός Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Last modified on Monday, 08/01/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας