Να βρεθεί λύση για τον "Κρυμμένο Θησαυρό"

Το όλο θέμα με την πρωτοβουλία των 49 καρναβαλικών πληρωμάτων που ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν συμπληρωματικό παιγνίδι Κρυμμένου Θησαυρού και η «επιθετική» προς αυτήν απάντηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβαλι Πάτρας» αποτελεί σημαντικό γεγονός που δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πόλη επιφανειακά και μέσα από τι λογική «και τι έγινε».

Τα 49 πληρώματα που πήραν την πρωτοβουλία συγκροτούνται από πολλές εκατοντάδες υπευθύνου συμπολίτες με πολύχρονη καρναβαλική προσφορά και αποτελούν την πλειοψηφία από όσα συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στο παιγνίδι, που κακά τα ψέματα έδωσε ζωντάνια συνολικά στο Θεσμό του Καρναβαλιού και διεύρυνε την ελκυστικότητα του , δημιουργώντας και μιμητές σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά του ο Δήμος της Πάτρας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τις αντιλήψεις του σε ότι έχει να κάνει με την εμπορευματοποίηση του Θεσμού και να δίνει έμφαση στο λαϊκό χαραχτήρα του. Πόσο μάλλον που δικαίως στέκεται επιφυλακτικός σε αιτίες που δημιούργησαν τεράστια χρέη από προηγούμενες διοικήσεις στον Καρναβαλικό Οργανισμό που κληρονόμησε.

Με δεδομένο όμως ότι το Καρναβάλι της Πάτρας είναι ένας λαϊκός θεσμός ανεξαρτήτως δημοτικών πλειοψηφιών και βεβαίως κακών καρναβαλιστών (που πάντα υπήρχαν) θεωρούμε ότι το γήπεδο της όποιας αντιπαράθεσης δεν είναι η λαϊκότητα του ή μη.

Η παράδοση στον τόπο μας , που κτίστηκε μέσα από το μεράκι και την ανιδιοτελή συνεισφορά του απλού κόσμου δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός.

Αυτό που αποτελεί θέμα είναι κατά πόσο ως Θεσμός θέλουμε να έχει εξωστρέφεια ή όχι και να αποτελεί όχι μόνο τοπικό γεγονός αλλά εθνικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση.

Θέλουμε όλοι να είναι το Καρναβάλι της Πάτρας «Καρναβάλι της Ελλάδας» και να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες συμβάλλοντας στην τοπική κίνηση της αγοράς και όλων όσων (βιοτεχνών, εμπόρων, μικροπολιτών κλπ) ωφελούνται από αυτό;

Θέλουμε το Καρναβάλι της Πάτρας να αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς της πόλης με διαχρονικό ορίζοντα που να συμβάλλει ώστε να αποτελέσει η Πάτρα κάποια στιγμή του επίκεντρο τουριστικών προορισμών από κάθε γωνιά του πλανήτη;

Αν απαντούμε θετικά σε αυτές τις ερωτήσεις τότε οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε το βασικό «εργαλείο» που έχει μέχρι τώρα δώσει κύρος και αίγλη στο Καρναβάλι μας: Την φαντασία.

Με φαντασία μπορεί ο Δήμος σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσει ένα μοντέλο χορηγιών που χωρίς να στερεί κίνητρα από όσους προτίθενται να διαθέσουν χρήματα για να είναι χορηγοί να μην αλλοιώνουν το χαραχτήρα του Καρναβαλιού.

Η λογική του «μαύρου-άσπρου» δεν οδηγεί πουθενά.

Σε ότι αφορά το τωρινό πρόβλημα με τον Κρυμμένο Θησαυρό παρότι πλέον ο χρόνος πιέζει θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια για να βρεθεί η χρυσή τομή

Ας πάρει την πρωτοβουλία ο Καρναβαλικός Οργανισμός και ο δήμαρχος ώστε να βρεθεί λύση.

Βοηθά σε αυτό η τελευταία παράγραφος του άρθρου του προέδρου της Κοινοφελούς Επιχείρησης κ. Χρυσοβιτσάνου: Έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά σε προτάσεις και ιδέες που μπορούν να συμβάλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   

Last modified on Monday, 08/01/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας