Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια : Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

Με περισσότερες από 500 δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα και στις χώρες που δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θέτει στο επίκεντρο της στρατηγικής του τη νέα γενιά και τη σχολική κοινότητα, δημιουργώντας ευκαιρίες εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για απόφοιτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και βελτιώνοντας την καθημερινότητα εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Την τελευταία πενταετία, περισσότερα από 1,5 εκατ. λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ζεσταίνουν 250 σχολεία των όμορων με τις εγκαταστάσεις του Ομίλου δήμων και 4 σχολικές μονάδες πλέον καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με φωτοβολταϊκά συστήματα που τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εξοπλίζει τα εργαστήρια φυσικών επιστημών 25 σχολικών μονάδων όμορων δήμων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με όργανα χημείας, μηχανικής, θερμότητας, ηλεκτρισμού, μαγνητισμού, οπτικής, βιολογίας κ.λπ. που εξυπηρετούν τους διδακτικούς σκοπούς του προγράμματος σπουδών των αντίστοιχων μαθημάτων. Τα εργαστήρια φυσικής είναι χώροι μόνιμης έκθεσης εργαστηριακών οργάνων και πειραματικών διατάξεων αλλά και πειραματικής εξάσκησης και διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη διδασκαλία των φυσικών μαθημάτων. 

Από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει δώσει σε άριστους  πτυχιούχους ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού 44 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού (και 35 υποτροφίες για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και ήδη αρκετοί από τους υποτρόφους απασχολούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επίσης ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας, τρεις σημαντικές συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και τριετούς διάρκειας, με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μηχανική Πετρελαίου του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που αποσκοπούν στη διεύρυνση της επιστημονικής - ερευνητικής συνεργασίας ανάμεσα στον Όμιλο και το επιστημονικό δυναμικό των Προγραμμάτων. Η έρευνα και διδασκαλία στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Πανεπιστημίου Πειραιά και Πολυτεχνείου Κρήτης θα γίνεται στην Αγγλική και οι φοιτητές που θα συμμετέχουν θα προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες του εξωτερικού στις οποίες ο Όμιλος δραστηριοποιείται.
Το 5ο κατά σειρά ταξίδι του προγράμματος «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ξεκινά φέτος, ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης που υποστηρίζεται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη. Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ρίχνει άγκυρα σε απομακρυσμένους προορισμούς σπέρνοντας ιδέες και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές και στους κατοίκους των περιοχών που υλοποιείται. Το πρόγραμμα μέσα σε 4 χρόνια έχει υλοποιηθεί σε 23 νησιά́ και 17 χωριά́, το έχουν παρακολουθήσει 4.837 μαθητές όλων των τάξεων, ενώ έχουν γίνει 240 εργαστήρια, στους τομείς διατήρησης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.

Το πρόγραμμα πέρα από εργαστήρια περιλαμβάνει εκδρομές αλλά και μια σειρά από παροχές, με αποδέκτες πάντα τα παιδιά των ακριτικών περιοχών.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας