Πολυνομοσχέδιο : Πέρασε στη Βουλή επί της αρχής και ψηφίζεται τη Δευτέρα

polynomosxedio Ξεσηκωμό στην κοινωνία προκαλεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εφόσον τα νέα επώδυνα μέτρα πλήττουν το σύνολο των πολιτών.Τη Δεύτερα στις 6:30μ.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου λήψης απεργιακών αποφάσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με εκπροσώπους εργατικών ενώσεων να κάνουν λόγο για επί της ουσίας απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία. Την ίδια ώρα οι διατάξεις για τους ηλεκτρινούς πλειστηριασμούς πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, ενώ στο στόχαστρο έχουν βρεθεί οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι πλήττονται από τα νέα μέτρα που καταδικάζουν τις επιχειρήσεις εφόσον μειώνουν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές από σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, ομοσπονδίες και φορείς, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Για σήμερα, έχει προκηρυχθεί εικοσιτετράωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), καταγγέλλοντας ότι "τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος (...) θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα".

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του έχει εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων μέχρι τη Δευτέρα και μαζικές εξορμήσεις και καλούν σε πανεργατική-πανελλαδική απεργία, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Την προσεχή Δευτέρα προγραμματίζονται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενώ στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 6:30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχους και νέους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣΝΑ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της και όλους τους επαγγελματίες να αντιδράσουν στην ψήφιση του νέου Πολυνομοσχεδίου των 900 σελίδων και των 400 άρθρων, που παρεμβαίνει αρνητικά στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και επιφέρει σειρά αρνητικών αλλαγών.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες, εμπόρους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών κλπ, στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα ψήφισης του νέου Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Ομοσπονδίας, Αράτου 21, στις 6 το απόγευμα. Κατόπιν θα ενωθούμε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους που θα έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις κινητοποιήσεων σε πορεία διαμαρτυρίας, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης. Συνάδελφοι, πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να διεκδικήσουμε και να διαφυλάξουμε τα επαγγελματικά μας συμφέροντα και τα κοινωνικά δικαιώματα όλων μας, αλλά και την εθνική μας κυριαρχίας. Η παρουσία και συμμετοχή όλων, είναι επιβεβλημένη», αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος.

Ήδη, πολλά μέλη της Ομοσπονδίας θα δώσουν δυναμικό «παρών» καθώς όπως αναφέρουν όσο ψηφίζονται μέτρα που συρρικνώνουν το εισόδημα των πολιτών τόσο οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να επιβιώσουν και τα λουκέτα θα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο…

Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), και συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την γ' αξιολόγηση. 

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προς αποφυγήν περικοπής ή περιορισμού του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας διεκδικώντας μάλιστα την αύξηση του αλλά και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες. Επίσης διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ αντιτίθενται και στην κυβερντητική πρόταση για τις απεργίες. 

ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

Την κήρυξη στάσης εργασίας επιπλέον εκείνης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Δευτέρα,  αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες «καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων». Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ, καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στις 12:30 και στην πορεία προς τη Βουλή.

Last modified on Friday, 12/01/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας