Ιστότοποι αποφοίτων

istotopoi apofoitonΠρόκειται για ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στα χέρια του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναφερόμαστε στον ιστότοπο αποφοίτων του Πανεπιστημίου που στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία οι απόφοιτοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα του Πανεπιστημίου, για τρόπους συνέχισης της σχέσης τους με το Πανεπιστήμιο, όπως τα μεταπτυχιακά προγράμματα, οι διδακτορικές σπουδές και τα μεταδιδακτορικά.

Επιπλέον, με το κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στον ίδιο ιστότοπο, οι απόφοιτοι μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους, να αναρτήσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για την εξωστρέφεια και τη σύνδεση του Ιδρύματος και των αποφοίτων του. Κατά την πρώτη εγγραφή (login) στο κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων δημιουργείται αυτόματα μία ιστοσελίδα με το προφίλ του χρήστη, το οποίο ο ίδιος μπορεί να διατηρεί και να ενημερώνει. Πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων μπορούν να έχουν όλοι οι απόφοιτοι (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών) χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (UPnet ID) που είχαν ως φοιτητές. Πλέον, η υπηρεσία του κοινωνικού δικτύου όπως και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που είχαν ως φοιτητές δεν διακόπτεται και μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο αποφοίτων και το email τους για πάντα! Ο ιστότοπος αποφοίτων λειτουργεί στη διεύθυνση: https://alumni.upatras.gr/

Θεωρούμε ότι πέραν των πολύ σημαντικών παραπάνω δυνατοτήτων που παρέχει ο ιστότοπος των αποφοίτων, μπορεί να αποτελέσει και σημαντικός «πολλαπλασιαστής» πρωτοβουλιών εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου. Το θέμα αυτό έχει τεθεί αρκετές φορές και σε διάφορες εκδηλώσεις του Forum Ανάπτυξης, όπου το θέμα αυτής της ανάγκης για περαιτέρω εξωστρέφεια των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων της περιοχής μας τίθεται με πολλούς τρόπους καθε χρόνο. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο η εκδήλωση του Συλλόγου αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών (CEID) με ομιλητές καθηγητές του τμήματος και επιτυχημένους ανα την υφήλιο αποφοίτους του (φωτο) έδειξε πόσο μεγάλη δυναμική μπορεί να προσφέρει η διατήρηση αυτής της σχέσης Πανεπιστημίου και αποφοίτων.

Η δημιουργία ενός αντίστοιχου λειτουργικού κόμβου μεταξύ Ανωτάτων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής και αποφοίτων τους θα πρέπει να συστηματοποιηθεί και στα ΑΤΕΙ και στο ΕΑΠ.

Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους που και μόνο η χαρτογράφηση της επαγγελματικής τους πορείας μέσα από μια διαδικτυακή διαδραστική σχέση μπορεί να προσφέρει έναν πραγματικό «θησαυρό» για την περιοχή και το τόπο.

Τους νέους επιστήμονες μπορεί η χώρα μας να κάνει χρόνια για να τους κρατήσει κοντά της, υπάρχουν όμως τρόποι να αξιοποιήσει έμεμσα τις δυνα τότητές τους όπου και να είναι.

Τα Πανεπιστήμια που σπούδασαν στη χώρα τους είναι πάντα στην καρδιά τους και δυναμικά δίκτυα επαφών με αυτά μπορούν να την ζεστάνουν.

Last modified on Monday, 29/01/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας