Για δεύτερη χρονία Βραβεία "Growth Awards" από την Eurobank και τη Grant Thornton

growth awardsΓια 2η χρονιά η Eurobankκαι ηGrant Thornton διοργανώνουν τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” δίνοντας συνέχεια σε μια επιτυχημένη πρωτοβουλία αναγνώρισης της επιχειρηματικής αριστείας και στήριξης υγιών, δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες ξεχώρισαν το 2017.

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. O Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, θα κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης ενώ, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. PeterBodin, GlobalCEO της GrantThornton.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ενότητες διαλόγου τωνΠροέδρων της Επιτροπής Βράβευσης, κ. Νικόλαου Καραμούζη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank καικ. Βασίλειου Καζά, Διευθύνοντος Συμβούλου της GrantThornton, αρχικά με τον κ. Ε. Τσακαλώτο και εν συνεχεία με τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή Βράβευσης είναι 17μελής και σε αυτήν προεδρεύουν, από κοινού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Β. Καζάς. Ως μέλη στην Επιτροπή Βράβευσης συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου:

 1. Ηρώ Αθανασίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.
 2. Ανδρέας Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ& Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΗ ΣΑΝΗ Α.Ε.
 3. Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean Airlines.
 4. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων &Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου Eurobank.
 5. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 6. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Α.Ε.
 7. Νέλλη Κάτσου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
 8. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου &Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.
 9. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
 10. ΓιώργοςΠροβόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού ΣυμβουλίουτηςEurobankBulgariaΑD.
 11. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τουΣΕΤΕ.
 12. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλοςτου ΟΤΕ.
 13. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.
 14. Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της FourlisHoldingsS.A.
 15. Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνουσα Σύμβουλος της NaviosMaritimeHoldings.

Τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, στόχος της οποίας είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες, παρά την κρίση, ξεχώρισαν και κατάφεραν να διακριθούν, μεταξύ άλλων, για την εξωστρέφειά τους, τις ισχυρές οικονομικές τους επιδόσεις, τη διαφάνεια, τη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση και την κοινωνική ευθύνη. Επιχειρήσεις που εκπροσωπούν μια υγιή νέα επιχειρηματική και εργασιακή κουλτούρα και διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την έξοδο από την κρίση και τη διατηρήσιμη ανάκαμψη.

Η διαδικασία αξιολόγησης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για την ανάπτυξη, την αριστεία και τη δυναμική τους, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικές αναλύσεις βασικών χρηματοοοικονομικών μεγεθών και δεικτών καθώς και συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών,σε σύνολο 8.000 περίπου επιχειρήσεων.

Η τελική επιλογή των έξι (6) νικητών των “Growth Awards” 2017θα ανακοινωθεί στην Τελετή Βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα έξι βραβεία θα απονεμηθούν σε αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις που παρουσίασαν τις υψηλότερες επιδόσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

Λειτουργική/Επιχειρησιακή βελτίωση

Ανάπτυξη προϊόντος/Ανάπτυξη αγορών

Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα

Επενδύσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Επιχειρηματική Αριστεία

 

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας