Κόρακας, κοράκου μάτι...

nikolopoulosτου Νίκου Νικολόπουλου

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της προσπάθειας να κλείσουμε πολλούς λογαριασμούς με το παρελθόν που οδήγησαν την οικονομία της χώρας στην μεγαλύτερη μεταπολεμική αφαίμαξη του εγχώριου πλούτου και το πολιτικό σύστημα στις εσχατιές της απαξίωσης και της αναξιοπιστίας.

Το διαπλεκόμενο σφιχταγκάλιασμα πολιτικών με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, με διεθνείς μιζαδόρους, με αμφιλεγόμενους τραπεζίτες και με την εγχώρια οικονομική ελίτ, που είχε σαν αιχμή του δόρατος αρκετούς μιντιάρχες, προξένησε τεράστια δεινά στην ελληνική κοινωνία.

Έχουμε την ιστορική ευθύνη να δούμε αλλιώς το μέλλον του τόπου.

Πολύ δε, περισσότερο τώρα που πυκνώνουν τα απειλητικά σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας, καθώς νομίζουν κάποιοι γείτονές μας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να χιμήξουν και να μας κατασπαράξουν.

Είναι ιστορική η ευθύνη μας να ξεπεράσουμε το φαύλο παρελθόν και η Ελλάδα να βρει το δρόμο της, χωρίς αυτούς που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στην εξαθλίωση.

Οι ανίκανοι, ήδη, έχουν παροπλισθεί από το λαό.

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που είναι «γαντζωμένοι» στο σύστημα και θέλουν κιόλας να καθορίσουν τις τύχες του τόπου, χωρίς να τους νοιάζει προς πια κατεύθυνση θα πάει τούτη η δόλια πατρίδα. Τους αρκεί να είναι παρόντες και μάλιστα με το αζημίωτο!

Η Novartis, όπως και η Siemens, όπως κι άλλες πολυεθνικές, δεν είναι τα «αγγελούδια» του καπιταλιστικού συστήματος. Και στον τόπο μας οικοδόμησαν την κυριαρχία τους πάνω στην διαφθορά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέγα σκάνδαλο και να δείχνουμε ως πρωταγωνιστές τους… άλλους. Δηλαδή, γιατρούς και κάποιους μικρομεσαίους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ψηφίσαμε στη Βουλή τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για να διερευνήσουμε τις πτυχές του σκανδάλου και τις εμπλοκές πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται ή βρέθηκαν.

Η ελληνική κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο. Βασίμως πιθανολογεί ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»- άλλωστε πότε διαψεύσθηκε η λαϊκή παροιμία;

Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι για να πει κάποιος «φασκελοκουκούλωστα». Με κάποιους δήθεν μεγαλόσχημους αργυρώνητους έχει ασχοληθεί κοτζάμ FBI. Δεν σπαταλάνε χρόνο οι Αμερικανοί για να κυνηγάνε χίμαιρες και φαντάσματα.

Ιστορικός ρόλος μας είναι να διευκολύνουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη στην διεκπεραίωση της αποστολής της. Οι διεφθαρμένοι της Novartis απολαμβάνουν τα κλεμμένα, αλλά έχουν ποτίσει φαρμάκι έναν ολόκληρο λαό- και πανάκριβα μάλιστα.

Αναρωτιέμαι:

Ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μήνυση όταν έσκασε το σκάνδαλο Κοσκωτά; Ώστε έτσι; Απεχθανόμαστε μια έρευνα και τους πρωταγωνιστές της όταν στρέφεται εναντίον μας, εμείς όμως στρεφόμαστε σε βάρος άλλων. Γιατί; Οι Πρωθυπουργοί, οι Υπουργοί, οι βουλευτές, νυν και πρώην, είμαστε παιδιά ενός ανώτερου θεού και δικαιούμαστε το ακαταδίωκτο;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι η Novartis έχει λειτουργήσει σκανδαλωδώς στο τόπο μας. Δεν είναι αόρατα τα σκάνδαλά της, ούτε οι πρωταγωνιστές είναι φαντομάδες ή από άλλο πλανήτη. Γιατί, λοιπόν, ενώ παραδέχεται την ύπαρξη σκανδάλου, ταυτόχρονα κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία;

Πως προεξοφλεί την μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και δη του κόμματος του στο σκάνδαλο; Και γιατί απαξιώνει τους προστατευόμενους μάρτυρες, που απολαμβάνουν δικαιωματικά και εύλογα προστασίας με νόμο που το δικό του κόμμα ψήφισε- και πολύ καλά έκανε;

Η αξιοπιστία ή μη ενός μάρτυρα δεν κρίνεται από το αν φοράει, κατ’ ανάγκη που όλοι συνομολογούμε, «κουκούλα» προστασίας.

Επαναλαμβάνω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία. Είναι ευκαιρία να βρεθούμε σε ευθέως ανάλογη σχέση με την χειμαζόμενη κοινωνία, που επιζητεί να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο της Novartis.

Μόνο όταν ο κόρακας βγάλει το μάτι κόρακα θα πεισθεί ο λαός ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Με αυτές τις σκέψεις υπερψήφισα την πρόταση για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Και κοιμάμαι ήσυχος…

* O κ. Νίκος Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος- ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

Last modified on Monday, 05/03/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας