Όχι στο φόβο

Οι καθημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που δείχνουν να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο- μέχρι και για Παγκόσμιο πόλεμο δήλωσε χθες- δημιουργούν εκ των πραγμάτων ένα κλίμα ανησυχίας στους πολίτες.

Φαίνεται άλλωστε αυτό στις καθημερινές συζητήσεις τους και στις ερωτήσεις που απευθύνουν σε όσους αισθάνονται ότι μπορούν να διαθέτουν εγκυρότερη ενημέρωση.

Η ανησυχία εντείνεται και με την παράταση της φυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών χωρίς κατηγορητήριο και με αστείες δικαιολογίες.

Δεν μπορούν να αγνοηθούν επίσης και όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως και η δυναμική που αναπτύσσεται στα Βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Σε αυτό το κλίμα το βασικότερα όπλο που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ως χώρα είναι η συνεχής παρουσίαση των προβλημάτων στα διεθνή φόρα και η διαρκής επαγρύπνηση των αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων μας.

Πρωτίστως όμως αυτό που χρήζεται στο εσωτερικό της χώρας είναι η ψυχραιμία και η ενότητα του πολιτικού μας προσωπικού.

Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση, πάρα τις επιμέρους κραυγές που επιχειρούν να σπείρουν τον πανικό και την ανωμαλία.

Το σημαντικότερο όμως μήνυμα έρχεται από τη λεγόμενη διεθνή αγορά με τον τουρισμό να δίνει τον τόνο και να λειτουργεί αποτρεπτικά στον φόβο.

Οι κρατήσεις για την φετινή τουριστική περίοδο δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση κάτι που επιβεβαιώνεται και στις απανωτές διεθνείς εκθέσεις.

Σε αυτές βλέπουμε φέτος εντονότερη και την παρουσία της Δυτικής Ελλάδος, που δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται και στην περιοχή μας για να καταστεί επιτέλους και η Δυτική Ελλάδα σοβαρός τουριστικός προορισμός.

Θεωρούμε ότι σε αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να δώσουμε το μεγαλύτερο βάρος αυτήν την περίοδο ως απάντηση στην πολιτική έντασης των γειτόνων μας.

Χωρίς να υποτιμάμε τους κινδύνους οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά.

Απομονώνοντας και όλους όσους τρέφονται από τον φόβο και ωφελούνται από τον πανικό    

Last modified on Monday, 26/03/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας