FindinGreece: Γνωρίζοντας την πραγματική Ελλαδα

amorgos2

Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Ένα νησί μικρό, ένας παράδεισος πεζοπορίας, φυσιολατρίας αλλά και καλοκαιρινής χαλάρωσης, ένας τόπος μαγικός, με μακραίωνη ιστορία και ζωντανή παράδοση.

 

 

 

 

 

Δύο νέες γυναίκες, η Σεμέλη Δρυμωνίτη και η Αλίξ Κλιουέ, αποφάσισαν να κάνουν σπίτι τους το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στο χώρο του τουρισμού, δημιουργώντας το FindinGreece. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται διαδικτυακά προσφέροντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες και εμπειρίες, καταρχήν στην Αμοργό, αλλά και μέσω ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου συνεργατών, και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και την ηπειρωτική Ελλάδα.Τι είναι όμως αυτό που τις έφερε στην καρδιά του Αιγαίου;
Η Αλίξ, Γαλλίδα στην καταγωγή και ανατροφή, ήρθε για πρώτη φορά στην Αμοργό με τους γονείς της ως παιδί το 1989. Σύντομα η οικογένειά της αγόρασε ένα παραδοσιακό σπίτι στη Λαγκάδα και έτσι η Αλίξ πέρασε τις παιδικές της διακοπές στο νησί. Μεγαλώνοντας, άρχισαν να επιμηκύνονται τα διαστήματα που περνούσε στην Αμοργό, ενώ ξεκίνησε και να δουλεύει σε διάφορες επιχειρήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τελικά, το 2011, μετά από σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο Παρίσι, μετακόμισε μόνιμα στο νησί, αποφασίζοντας να αφιερώσει όλη της την ενέργεια στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η Σεμέλη βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αμοργό σαν επισκέπτης το 1999. Από το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, οι επισκέψεις της απέκτησαν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, συνδυασμένες με εποχιακή εργασία κατά τα φοιτητικά της χρόνια, ενώ αργότερα, ανάμεσα σε διαστήματα διαμονής, σπουδών και εργασίας σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε τη δυνατότητα να εργαστεί μόνιμα σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην περιοχή της Αιγιάλης. Μετά και το τελευταίο διάστημα παραμονής της στη μακρινή Αυστραλία, η επιστροφή στην Αμοργό και η μόνιμη εγκατάσταση φαινόταν πλέον ως η μόνη ξεκάθαρη επιλογή.

Η Αλίξ και η Σεμέλη εργάστηκαν μαζί σε τουριστική επιχείρηση της Αμοργού και από νωρίς διαπίστωσαν την κοινή τους αντίληψη και εργασιακή μεθοδολογία. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με μία βαθιά προσωπική σχέση, οδήγησαν στην απόφαση πριν από μερικούς μήνες να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρησιακό εγχείρημα, ενώνοντας τις δυνάμεις και τα προσωπικά τους πιστεύω.

Τι είναι το FindinGreece;

Μιλώντας για το FindinGreece, η Σεμέλη και η Αλίξ μας εξηγούν ότι η επιχείρηση δημιουργήθηκε καταρχήν από την επιθυμία τους να μοιραστούν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Έχοντας δουλέψει για χρόνια στον τομέα του τουρισμού, έχοντας ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό αλλά και έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συνειδητοποίησαν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την αυθεντική πλευρά ενός τόπου, να την γνωρίσουν και να την ζήσουν σαν “ντόπιοι”.
Μέσα από την εμπειρία τους ως επαγγελματίες αλλά και ως ταξιδιώτες, οι δύο γυναίκες έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες αυτήν ακριβώς την εμπειρία: την αυθεντική Ελλάδα στην οποία ζουν καθημερινά και αγαπούν.

Όπως μας λένε οι ίδιες, σκοπός τους είναι να μοιραστούν την εμπειρία και την αγάπη τους για την Ελλάδα, να βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις καλά διατηρημένες ομορφιές αυτής της χώρας και να γνωρίσουν την πραγματική Ελλάδα, την αυθεντικότητά της, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Θεωρούν ότι η παράδοση είναι κάτι ζωντανό, ένα στοιχείο της ταυτότητάς μας, και ακριβώς αυτή τη διάσταση επιθυμούν να μεταδώσουν στους επισκέπτες: τη συνέχιση μίας μακραίωνης κληρονομιάς τόσο από τους παλιούς, όσο κυρίως από τους νεότερους.

Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνονται την πρόκληση που μπορεί να επιφέρει ο τουρισμός στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα με περιορισμένους φυσικούς πόρους, όπως για παράδειγμα τα ελληνικά νησιά. Γι’ αυτό το λόγο, όλες οι προτάσεις του FindinGreece βασίζονται στην αυθεντικότητα, την παράδοση και την αειφορία, πάντα σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Οι συνεργάτες τους έχουν επιλεγεί προσεκτικά, στην προσπάθεια να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες και με γνώμονα το σεβασμό στον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο.Και τι καλύτερο πεδίο να εντρυφήσει κανείς στη φύση και τον πολιτισμό από την Αμοργό!   

                                                                               

Ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός στο Αιγαίο, η Αμοργός εξακολουθεί ακόμα να διατηρεί αναλλοίωτα τα μακραίωνα χαρακτηριστικά της. Ως κομμάτι της «άγονης γραμμής» στο παρελθόν, βασικές υποδομές στο νησί δεν εμφανίστηκαν ουσιαστικά μέχρι τη δεκαετία του ’80, όταν άλλα νησιά της περιοχής είχαν ήδη μπει στο δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης. Αντίθετα, στην Αμοργό, ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να αυξάνεται σημαντικά από τη δεκαετία του ’90 και μετά, ενώ τα τελευταία χρόνια, φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις φέρνουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στο νησί. Οι προκλήσεις που τα νέα αυτά δεδομένα φέρνουν στο νησί είναι πολλές και μεγάλες, όμως η Αλίξ και η Σεμέλη πιστεύουν ότι με σταθερό όραμα, σωστή ανάπτυξη στρατηγικής και κυρίως ειλικρινή συνεργασία μεταξύ όλων των νησιωτών, υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός μοναδικού προορισμού, μίας «κιβωτού» παράδοσης και πολιτισμού η οποία μπορεί να προχωρήσει δυναμικά μέσω της εκμετάλλευσης σύγχρονων πρακτικών και τεχνολογιών.

Και τι είναι εκείνο πού προτείνουν ανεπιφύλακτα να βιώσει ο επισκέπτης της Αμοργού;                                                                                           

Να περπατήσει τα πανέμορφα μονοπάτια, να μυρίσει τα ανθισμένα βότανα στα βουνά και να βυθιστεί στην ησυχία των κορυφών.

Να νιώσει τη ζεστασιά της πέτρας στα χωριά, στις ακτές, στις πλαγιές.

Να απολαύσει τις μαγευτικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά, με θέα τον αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.

Να επισκεφτεί τα γραφικά χωριά και τα μοναδικά μνημεία, όπως το χιλιόχρονο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, ένα μοναδικό δείγμα βαθιάς θρησκευτικής αφοσίωσης και ανθρώπινης ευφυΐας.

Να χορέψει σε ένα από τα πολυάριθμα παραδοσιακά πανηγύρια, όπου ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται ένα.

Να ζήσει την αληθινή Ελλάδα.

Last modified on Thursday, 15/06/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας