Να κοιτάξουμε μπροστά

«Όχι στο φόβο» γράφαμε πριν λίγο καιρό με αφορμή τις  καθημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και πολιτικών της γείτονος χώρας, αλλά και τα ανησυχητικα επισόδεια στο Αιγαίο.

Η παράταση της φυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών χωρίς κατηγορητήριο και με αστείες δικαιολογίες, επιτείνει την όξυνση

Σημειώναμε μάλιστα ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν και όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως και η δυναμική που αναπτύσσεται στα Βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Αυτές τις ημέρες μάλιστα που θυμίζουν στους παλαιότερους τις χειρότερες μέρες του λεγόμενου «Ψυχρού Πολέμου» η κατάσταση στο μέτωπο της Συρίας είναι έκρυθμη με τη γειτονιά μας να κινδυνεύει να γίνει θέατρο γενικότερων συγκρούσεων με πρωτόγνωρα χαραχτηριστικά  άλλων αντίστοιχων τα προηγούμενα χρόνια (Ιρακ- Γιουγκοσλαβία)

Καλό είναι ότι τα ειδικότερα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία έχουν τεθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και για πρώτη ίσως φορά  έχουν ακουστεί ξεκάθαρες απόψεις υπέρ μας από εταίρους και συμμάχους

Θα επαναλάβουμε όμως αυτό (που ευτυχώς μέχρι σήμερα ακούγεται από πολλές πλευρές) ότι  πρωτίστως χρειάζεται στο εσωτερικό της χώρας η ψυχραιμία και η ενότητα του πολιτικού μας προσωπικού και της κοινωνίας.

Είναι καλό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση, πάρα τις επιμέρους κραυγές που επιχειρούν να σπείρουν τον πανικό και την ανωμαλία.

Επιβάλλεται, παρά τις πολεμικές ιαχές στα περίχωρα, εμείς να βαζουμε μπροστά την Ελλάδα «ως ασφαλή χώρα» για την οποία δεν φοβούνται όλο και περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες να επισκεφθούν.

Οι κρατήσεις για την φετινή τουριστική περίοδο δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά και οφείλουμε να περιφρουρήσουμε.

Επαναλαμβάνουμε επομένως ότι ως χώρα ας αφήσουμε στους έχοντες την ευθύνη της άμυνάς της να κάνουν τη δουλειά τους (και αυτοί βεβαίως και ιδίως η πολιτική ηγεσία να το κάνουν με ψυχραιμία χωρίς κραυγές και παρεξηγήσιμες δηλώσεις)  και οι υπόλοιποι ας εστιασουμε στα μηνύματα ανάπτυξης και ως απάντηση στην πολιτική έντασης των γειτόνων μας.

Δεν υποτιμάμε τους κινδύνους ,κοιτάμε όμως  μπροστά, απομονώνοντας και όλους όσους τρέφονται από τον φόβο και ωφελούνται από τον πανικό

Last modified on Thursday, 19/04/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας