Μονόδρομος η Τεχνολογία

Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση της Τετάρτης στην ΟΕΒΕΣΝΑ, όπου εμπράκτως η Ομοσπονδία μαζί με τον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» έθεσαν το πραγματικό πλέον δίλημμα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις ή «κλείνουν.

Πλέον όμως το ζητούμενο δεν είναι να περιγράφουμε το γεγονός: Πόσο πιο παραστατικά να επισημανθεί αυτό από την παρακάτω παρατήρηση του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΝΑ και πολύπειρου συνδικαλιστή Παν. Σκέντζου,που απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο με ισχυρή αντιπροσώπευση σημαντικών σωματείων μικρομεσαίων :

“θα σας πω μια ιστορία που συνέβη χρόνια πριν, ψαχνόμαστε από τότε γύρω από τις εξελίξεις με τις νέες τεχνολογίες, δυστυχώς σαν μικρομεσαία επιχείρηση δεν μας άγγιξε, δεν την αγγίξαμε, δεν μπορέσαμε να την παρακολουθήσουμε, αρκετά επαγγέλματα εξαφανιστήκαν λόγω της μη παρακολούθησης της εξέλιξης της τεχνολογίας. Η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας δεν κατάφερε απολύτως τίποτε, πρώτα εμείς οι πολίτες έχουμε την ευθύνη και έπειτα οι αρχές, οι εκλεγμένοι έχουν το δικό τους μερίδιο. Στην Πάτρα την πύλη προς τη Δύση, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τίποτε. Κάποτε υπήρχε ένας Τουριστικός Οδηγός που έλεγε το εξής «Φτάσατε στην Πάτρα, φύγετε, δεν έχετε απολύτως τίποτε να κάνετε», η ΟΕΒΕΣΝΑ, από την εποχή που ήταν ακόμη πρόεδρος ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος πάλεψε, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να το αλλάξει ποτέ.

Θεωρούμε, κόντρα στους στίχους «Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»- του Νίκου Γκάτσου που μας έκανε τόσο οικείους η μουσική του Μάνου Χατζιδάκη- και κόντρα στην παράδοση που περιγράφει ο κ. Σκέντζος, ότι ο κόσμος και εν προκειμένω η μικρομεσαία επιχείρηση- αυτή που άντεξε από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων- μπορεί να αλλάξει για να επιβιώσει.

Η αλλαγή συμβαδίζει με τις νέες τεχνολογίες ως μονόδρομος πλέον και αξίζει αυτό να το λέμε όλοι και ιδίως όσοι εκπροσωπούν μικρομεσαίους με το καθαρό τρόπο.

Στην εκδήλωση της ΟΕΒΕΣΝΑ με αφορμή την παρουσίαση ενός τεχνολογικού ολοκληρωμένου «εργαλείου» – για έναν χώρο τον Τουρισμό όπου η νέα τεχνολογία έχει διεισδύσει καθοριστικά αλλάζοντας τα πάντα- η διοίκηση της τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά και αιχμηρά.

Τέτοιου είδους συζητήσεις που εμπράκτως και χωρίς ωραιοποιήσεις χρειάζονται πλέον οι μικρομεσαίοι.

Από την πλευρά του «Σ.Ε», ως μια εφημερίδα που δεν αρκείται στην περιγραφή μιας δύσκολης κατάστασης αλλά επιθυμεί να συμβάλλει πολύπλευρα και στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, έτσι έχουμε προγραμματίσει τις δράσεις και τις συνεργασίες μας με στόχο το κοινό όφελος και αν θέλετε για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς με τους αναγνώστες μας και τη δική μας επιβίωση.  

Last modified on Monday, 30/04/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας