Αποτελειώνεται ο Έλληνας με τον φόρον στο τσίπουρον

stratoydakis

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Η λυσσώδης μανία των διακινητών εισαγομένων ποτών, χρόνια τώρα, έχει  συμβάλει  ώστε τα πάμφθηνα, εύγευστα και υγιεινά Ελληνικά ποτά να καταστούν απρόσιτα, λόγω επανειλημμένων παρανόμων και ανεπιτρέπτων φόρων.

Δεν θα σωθεί η καταχρεωμένη Ελλάδα από τα λάθη των πολιτικών διαχρονικώς, με  την φορολογίαν στο κρασί και το τσίπουρον.  Ο ειδικός φόρος καταναναλώσεως στο κρασί έπληξε όλον τον οινοποιητικόν κλάδον και κυρίως τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εργάζονται σκληρά για την προώθηση του κρασιού αλλά και για την βιωσιμότητά τους. Μείωση στην κατανάλωση στο εσωτερικόν, δυσκολότερος ο ανταγωνισμός στις αγορές του εξωτερικού λόγω της υψηλότερης τιμής, αύξηση του παραεμπορίου και της παραοικονομίας και πολύ μεγάλη γραφειοκρατία για τους παραγωγούς. Αυτά ήταν τα δυσμενέστατα αποτελέσματα από τον αλόγιστον φόρον στο κρασί. Και από τα έσοδα που προϋπελόγιζε η κυβέρνηση εισέπραξε 100 εκατομμύρια ολιγώτερα!! Οι Έλληνες επλήγησαν πολλαπλώς και η Ελληνική Οικονομία.

Τώρα σχεδιάζουν να φορολογήσουν το τσίπουρον, την  περίφημην ρακήν, η οποία είναι το μοναδικόν ποτόν που έμεινε στην Ελληνικήν  ύπαιθρον γιατί δεν έχουν, αλλά δεν θέλουν να αγοράζουν εισαγώμενα …κρεμμυδόζουμα!! Τα Ελληνικά αυτά νεκταρώδη ποτά, έπρεπε να είχαν μηδαμινήν φορολόγηση και για την διάθεση στο εσωτερικόν αλλά και για τον συναγωνισμόν στο εξωτερικόν. Αν σας λείπουν χρήματα, να τα πάρετε από αυτούς που οφείλουν πολλά δις Ευρώ (13 άτομα χρωστούν 20 δις Ευρώ αν θυμάμαι καλώς) και εσείς προσπαθείτε από τον πάνυ φτωχόν Έλληνα  αγρότην να του στερήσετε  ένα ποτόν που έχει για κέρασμα σε κάποιον επισκέπτην!! Η Ελληνική φιλοξενία υπάρχει, αλλά συντόμως θα αφανισθεί από τους λαθροκατακτητές!

Το τσίπουρον προέρχεται από τα στέμφυλα, τα οποία αντί να  τα πετάμεν στις χωματερές, τα αποστάζομεν και εξάγεται ένα θαυμάσιον προϊόν. Όσοι κάνουν απόσταξη έπρεπε να επιδοτούνται. Δυστυχώς η απόσταξη στεμφύλων είναι υπό απηνή διωγμόν. Αυτό συμφέρει εκείνους που μας «ρουφούν» το αίμα με τα δήθεν ποτά τους, που κατακλύζουν την Ελλάδα. Και η βαρειά φορολογία στο τσίπουρον θα δώσει τα εύσημα αυτών, στους κυβερνώντες.  Στην Βουλγαρία η απόσταξη είναι απολύτως ελευθέρα. Όχι μόνον στα στέμφυλα αλλά σε όλα τα φρούτα. Εμείς ως διαφορετικός Λαός δεν πρέπει να ακολουθούμεν τα όσα κάνουν  άλλοι!!!

Φορολογία στο τσίπουρον πρέπει να αποτραπεί αμέσως. Αποτελεί απόλυτην προσβολήν στον ΄Ελληνα αγρότην ή κάτοικον της υπαίθρου ο οποίος  έχει περί πολλού αυτό το ποτόν και θα το στερηθεί! Οι προτάσεις των δανειστών και μη για ανάλογες πράξεις αποβλέπουν στην οικονομικήν καταστροφήν της Ελλάδος και την ταπείνωση των κατοίκων της. Εσείς με ποίους είσθε; Και από ποίους  θα ζητήσετε ψήφους; Από τους δανειστές ή από τους αγρότες, τους οποίους έχετε υπερφορολογήσει και συνεχίζετε παντί τρόπω στα πλαίσια των διαβοήτων μεταρρυθμίσεων;;

Ο κ. Μιχαήλ Στρατουδάκης είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος

 

Last modified on Monday, 14/05/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας