Απόηχος από την συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου

sunaulia1

Το μεγαλείο της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού ξεδιπλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, εκεί όπου ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, άφησε το δικό του στίγμα στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, το οποίο πέρα από τις μοναδικές μελωδίες, είχε και καγγελτικό περιεχόμενο για τις δύσκολες στιγμές του τόπου.

sunaulia3

 Στο ξεκίνημα της συναυλίας ο συνθέτης ζήτησε από τους Έλληνες «να ξαναγαπηθούμε» για να «αντεπεξέλθουμε».

sunaulia5

 Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης προλόγισε εξαίροντας τον μουσικό δημιουργό και πρόσθεσε: «Σήμερα τραγουδάμε, αύριο αγωνιζόμαστε για να απολαύσουμε έπειτα τα κεκτημένα των αγώνων μας» και με τον τρόπο αυτό, κάλεσε τους Πατρινούς να λάβουν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση της 25ης Ιουνίου στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσίασε αποσπάσματα της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο «Εντεύθεν» και τον κύκλο τραγουδιών «Κρητικός Ορίζοντας». Στη συνέχεια ταξίδεψε το κοινό σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτέλεσε έναν «ύμνο» στη μουσική σύνθεση και εκτέλεση στέλνοντας μέσα

από τις νότες και τηνsunaulia4 ερμηνεία μοναδικά μηνύματα καθηλώνοντας το κοινό.Συναρπαστικές υπήρξαν οι ερμηνείες των νέων δυνάμεων του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Λυμπεράκου και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Συνόδευσαν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή, η Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, ενώ η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας απέδωσε το "Μητέρα μεγαλόψυχη" σε διδασκαλία του Σταύρου Σολωμού, από την λαϊκή λειτουργία του συνθέτη "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι".

sunaulia2 sunaulia6

Last modified on Thursday, 13/07/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας