Ιατρικός Τουρισμός & Δυτική Ελλάδα

Είναι κοινός τόπος ότι ο Τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα για να αναπτυχθεί η χώρα μας. Ήταν άλλωστε και τα χρόνια της κρίσης ο τομέας που άντεξε και προσέφερε «ζεστά» έσοδα στη χειμαζόμενη οικονομία του τόπου.  

Στον τουρισμό βέβαια δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πλανήτη. Κάθε χώρα πλέον, που σέβεται τον εαυτό της, την γεωγραφική της θέση και την ιστορία της επενδύει στον Τουρισμό και στοχεύει να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές «χρηματιστήριο» κρατήσεων και πώλησης «πακέτων» διακοπών.

Προφανώς όλες οι χώρες δεν έχουν την ιστορία αλλά και την ευλογία του τοπίου της χώρας μας.

Πλέον όμως όπως όλοι οι γνώστες του τουριστικού προϊόντος υποστηρίζουν ότι αυτά τα πλεονεκτήματα δεν αρκούν για την Ελλάδα του πάλαι ποτέ «ήλιος και θάλασσα» τουρισμού.

Οι θεαματικές αυξήσεις των τελευταίων χρόνων σε αριθμό τουριστών ας μην αποκωδικοποιηθούν λάθος ως προς τις αιτίες της αύξησής τους. Ως χώρα δεν έχουμε κάνει πολλά ακόμη στο σύγχρονο πεδίο της ανταγωνιστικότητας στον Τουρισμό. Οι συγκυρίες πρωτίστως έχουν ευνοήσει στην προσέλκυση κάποιων επιπλέον εκατομμυρίων. Και σε αυτούς δυστυχώς απουσιάζει σε μεγάλο ποσοστό το «φιλέτο», ο λεγόμενος ποιοτικός τουρισμός.

Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουν να συντονίσουν τη δράση τους όλοι οι παράγοντες του Τουρισμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το αυριανό 6o Forum Υγείας, που συνδιοργανώνει ο Σ.Ε με πολλούς σημαντικούς φορείς από τους χώρους της Υγείας, της επιχειρηματικότητας και της αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλλει θετικά στο να διεκδικήσει και η Δυτική Ελλάδα θέση στο χάρτη ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου τομέα, που ανήκει στο λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό, στον Τουρισμό Υγείας.

Οι προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργηθούν. Χρειάζεται συντονισμός όλων. Θα ήταν μάλιστα πολύ χρήσιμο στην κατεύθυνση αυτή να συμφωνηθούν μέσα από τις συζητήσεις του 6ου Forum Υγείας και τα επόμενα βήματα .

Last modified on Friday, 01/06/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας