«Αντίσταση» στα νέα μέτρα

dimos patreon polunomosxedio newΜια μέρα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, που αποτελεί νέο γύρο «άγριας ληστείας» σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα η Δημοτική Αρχή Πάτρας κατεβαίνει στους δρόμους με «σημαία» την ανεργία.

«Όλοι στον αγώνα. Όλοι στους δρόμους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση σήμερα και την Κυριακή για να διεκδικήσουμε «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία», ανέφερε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι με θέμα την κινητοποίηση, στο χώρο της ημερήσιας κατασκήνωση του Δήμου στα Ροϊτικα.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροϊτίκων, Αργύρης Φιλιππόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος ανοίγοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης, τονίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του Δήμου», τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Ο κ. Πελετίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ψήφιση από τη Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι εναντίον των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν και αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι άδικη και αντιλαϊκή. Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγουν στο προσκήνιο. Να οργανώσουν την πάλη τους, να μη σκύψουν το κεφάλι. Κανείς να μην λείψει από τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για τη ζωή της οικογένειάς μας, των παιδιών μας.

Πορείες μέσα από τις γειτονιές

Σήμερα στις 7 μ.μ., ξεκινάμε από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και το γήπεδο της Παναχαϊκής, πορευόμαστε μέσα από τις εργατογειτονιές, με κατάληξη την Πλατεία Γεωργίου.

Μεθαύριο Κυριακή 17/6 κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Τουλγαρίδης: «Από τους 252 εργαζόμενους στο ΚΟΔΗΠ οι 160 είναι με συμβάσεις»

Ο Θόδωρος Τουλγαρίδης ανέφερε  πως η δεύτερη δημοτική κατασκήνωση του Δήμου αξιοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή μετά από περισσότερο από 40 χρόνια εγκατάλειψης και είναι έτοιμη να δεχθεί, τους επόμενους δύο μήνες, περισσότερα από 300 παιδιά. Σε ό,τι αφορά το στελεχιακό δυναμικό που έχει στη διάθεσή του ΚΟΔΗΠ είπε ότι από  252 εργαζόμενους, οι 160 είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ έχουν προσληφθεί  και 90 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με 8μηνη σύμβαση.

Συμμετέχουν  Εμπορικός και ΟΕΒΣΝΑ

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Δήμο Πατρέων κατά της ανεργίας.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης αλλά όλης της κοινωνία, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων ξεχωριστά. Τα μεγάλα αιτήματα της πόλης (έλευση τρένου, ΝΕΟ Πατρών – Πύργου – Καλαμάτας, διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, φυσικό αέριο, πιλοτικό πρόγραμμα 5G) αποτελούν στοιχεία που μέσα από την ανάπτυξη που θα φέρουν, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. H αναγνώριση της δυναμικής των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls) από την κυβέρνηση και η επέκταση της εφαρμογής τους σε περισσότερες αγορές της χώρας, δίνει νέες προοπτικές για την καταπολέμηση όχι μόνο της ανεργίας αλλά κυρίως για την αλλαγή της σελίδας που αφορά στο μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΜμΕ».

Επίσης το ΔΣ της ΟΕΒΕΣΝΑ  αποφάσισε ομόφωνα  τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Δήμο Πατρέων κατά της ανεργίας.

Last modified on Monday, 02/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας