Δύο Αχαϊκές ομάδες μέσω Αθήνας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

rompotikiΔύο εισιτήρια εξασφάλισε η Δυτική Ελλάδα, την αποστολή της οποίας "έντυσε" η DUR, στον Τελικό του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2018, προσκαλώντας τους μαθητές της χώρας να δώσουν λύσεις με ρομπότ στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™. 

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος διοργανώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά από τον οργανισμό WRO Hellas, οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού αποτελούν τη δεκαμελή ελληνική αποστολή της επερχόμενης Ολυμπιάδας Ρομποτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί 16 έως 18/11/2018 στην Ταϊλάνδη. Το φετινό ευφάνταστο θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Από τις 10 ομάδες της ελληνικής αποστολής που προκρίθηκαν για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα λοιπόν, οι 2 προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από σχολεία της Πάτρας. O τελικός πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και συγκέντρωσε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.  Τον διαγωνισμό προλόγισαν με χαιρετισμούς ο επίσημος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) κ. Tommaso Dalla Vecchia, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Αντρέας Ριζούλης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και η κ. Ζωή Πασχαλίδου, εκπρόσωπος του στρατηγικού συνεργάτη Cosmote. Σύντομη ομιλία έκανε και ο Πρόεδρος WRO Hellas κ. Γιάννης Σομαλακίδης, χαράσσοντας την πολιτική της επόμενης δεκαετίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα τα 2 "εισιτήρια" για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ταϊλάνδη έλαβαν:

1η Θέση Διαγωνιστική Δημοτικού

Ομάδα:                        Teamwork Happiness

Προπονητής:               Ανέστης Βοβός 

Μαθήτριες:                  Ραβασοπούλου Σταματία, Βοβού Ερμιόνη και Βοβού Κλειώ (49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

2η Θέση Διαγωνιστική Γυμνασίου

Ομάδα:                        Teamwork Prime

Προπονητής:               Ανέστης Βοβός

Μαθητές:                     Νταλαπέρα Αγγελική, Νιφόρα Ανδριάνα και Σχοινάς- Μπονάτσος Χρήστος - Παναγιώτης (Γυμνάσιο Καστριτσίου)

Last modified on Tuesday, 10/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας