Όλοι έχουν μερίδιο…

Η οριστική παραχώρηση του Θαλάσσιου Μετώπου στο Δήμο και κατ’επέκταση στο λαό της Πάτρας είναι γεγονός και είναι θετικό ότι το αναγνωρίζουν όλοι  και κυρίως αυτοί που διαχρονικά ήταν παρόντες σε όλες τις φάσεις αυτής της σπουδαίας διεκδίκησης για την πόλη.

Εδώ και λίγες ημέρες από την σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχει  στην πόλη ένας φυσιολογικός θα τον χαρακτηρίζαμε  «διαγωνισμός»  ανακοινώσεων με έμφαση στο ρόλο ενός εκάστου -φορέων ή προσωπικοτήτων- στην θετική αυτή εξέλιξη.

Όχι κάνοντας τον καλό για να μην δυσαρεστηθεί κανείς, αλλά επειδή ισχύει στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι ορθώς όλοι διεκδικούν μερίδιο στην επιτυχία.

Η κυβέρνηση, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές τονίζουν ότι επί δικής τους διοίκησης ολοκληρώθηκε η παραχώρηση και έτσι είναι. Αυτό και πιστώνονται. Όπως αντίστοιχα χρεώνονται από τους πολίτες όσα δεν κάνει για τον τόπο η κυβέρνησή τους.

Η Δημοτική Αρχή προκρίνει τη δική της αγωνιστική στάση που συνδυάστηκε με τη δημιουργία δημοφιλών τετελεσμένων στην παραλιακή ζώνη, που ώθησαν στην οριστική παραχώρηση. Έτσι είναι απλά. Και αν θέλετε έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον προηγούμενο που αξίζει μελέτης.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, που ασχολήθηκαν με το θέμα καλλιέργησαν το σχετικό έδαφος για τις περαιτέρω εξελίξεις ακόμη και με τα όποια λάθη έγιναν, που εκπαίδευσαν τους επόμενους.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών θεωρούμε επίσης ότι άνοιξε το δρόμο για τις τωρινές εξελίξεις και αξίζει να σημειώσουμε  τις πολύ ισορροπημένες ανακοινώσεις κάποιων εξ αυτών, που θέτουν με ουσιαστικό τρόπο την επόμενη ημέρα της παραχώρησης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές και πολιτικοί εκπροσωπεί της περιοχής που έθεσαν το δικό τους λιθαράκι στην όλη πορεία.

Τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης και τους δεκάδες άλλους συλλόγους και φορείς που συστρατεύτηκαν στην όλη διεκδίκηση.

Τέλος στα τοπικά ΜΜΕ και τους χιλιάδες πολίτες που ένοιωσαν ότι το θέμα τους αφορά.

Στην διεκδίκηση προφανώς υπήρξαν διαφορετικές οπτικές. Όπως θα υπάρχουν και στην από εδώ και πέρα αξιοποίηση.

Το θετικό είναι ότι ήταν ακόμη και οι αντιθέσεις που οικοδόμησαν έναν σημαντικό μέτωπο στην πόλη που της δίνει επιτέλους ένα άλλο πρόσωπο προς τη θάλασσά της.

Ας κρατήσουμε όλα αυτά τα καλά από αυτήν τη διεκδίκηση.

Θα χρειαστούν τόσο για το αύριο της παραλιακής ζώνης όσο και για τις πολλές ακόμη εκκρεμότητες της πόλης.   

Last modified on Monday, 16/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας