Το Ινστιτούτο NOSMOKE στην 1η Εκθεση Κ.ΑΛ.Ο στην Πάτρα

nosmokeΣτην Έκθεση Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με περίπτερο και το Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας για την Καταπολέμηση του Καπνίσματος. Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων  η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές και εκπρόσωποι  φορέων  που ενημερώθηκαν από επιστήμονες εθελοντές του  για τους στόχους του Ινστιτούτου, που μπορούν να συνοψιστούν  ως εξής:

  • Δραστηριοποιείται ως κέντρο έρευνας ,καινοτοµίας  και δράσης με στόχο την πρόληψη και τη διακοπή του καπνίσματος
  • Λειτουργεί ως παρατηρητήριο συλλέγοντας δεδοµένα απο την διεθνή βιβλιογραφία, αναλύει προκλινικές και επιδηµιολογικές µελέτες και υλοποιεί εκπαιδευτικές και ενηµερωτικές δραστηριότητες σχετικά µε τα προϊόντα τροποποιηµένου κινδύνου και τα προϊόντα διακοπής καπνίσµατος. Μέρος της δράσης του  περιλαµβάνει την ενεργή συµµετοχή σε όλα τα σχετικά συνέδρια, ηµερίδες και forum υγείας.
  • Το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανατολικής Μεσογείου. Έχει ως  στόχο να συνδέεται µε όλα τα σχετικά κέντρα αναπτύσσοντας σχέσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με τελικό σκοπό  την εξάλειψη του καπνίσματος.
  • Στοχεύει  στη συνεργασία µε φορείς, ιδρύµατα και επιστήµονες υγείας, µε τη βοήθεια των οποίων θα δηµιουργηθούν  κανάλια επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.
  • Συμβάλλει σε μεγάλη έρευνα  που βρίσκεται σε εξέλιξη και  αφορά την µελέτη και αξιολόγηση των εναλλακτικών µεθόδων διακοπής του καπνίσµατος στην ελληνική πραγµατικότητα.

Το επόμενο διάστημα το Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας για την Καταπολέμηση του Καπνίσματος έχει προγραμματίσει ενημερωτικές δράσεις στην Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Διαρκή ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.nosmoke.team και στη γενικότερη παρουσία του στα social media. 

Last modified on Monday, 16/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας