Έρχεται θερμό Φθινόπωρο

Όλα δείχνουν ότι το Φθινόπωρο θα  είναι πολιτικά και αυτοδιοικητικά από τα πλέον θερμά τω τελευταίων δεκαετιών. Οι πολλαπλές εκλογές που έρχονται (εκτός απροόπτου όλα συνηγορούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019) αλλά και το οξυμμένο πολιτικό κλίμα που ακουμπά και τις τοπικές κοινωνίες αποτελούν «πηγές»  υπερθέρμανσης  του κλίματος που είναι άγνωστο σε ποια κατεύθυνση θα οδηγήσει τις αντιπαραθέσεις.

Ενόψει όλων αυτών βλέπουμε καθημερινά να αναδεικνύονται κεντρικά θέματα που ενισχύουν το προεκλογικό οπλοστάσιο των πολιτικών δυνάμεων. Παρομοίως κινούνται-με αργούς είναι αλήθεια ρυθμούς –και κατά τόπους οι ενδιαφερόμενοι για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.

Ειδικότερα στην Αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης» δείχνει να έχει ανακατέψει για τα καλά τις διάφορες δυνάμεις και όλα  δείχνουν ότι μαζί με τις αντιδράσεις ενάντια στις αλλαγές οι ενδιαφερόμενοι καταστρώνουν σχέδια για νέες συμμαχίες  πέραν της έως τώρα πεπατημένης.

Κινητικότητα –αν όχι και τόσο εμφανή – έχουμε και στο Δήμο και στην Περιφέρεια μας. Σε αυτήν τη φάση μεγαλύτερη κινητικότητα βλέπουμε από πλευράς δημοτικής αρχής Πάτρας που μάλιστα δείχνει να ευνοείται και από τη συγκυρία της παραχώρησης του παραλιακής ζώνης, που της επιτρέπει να αναδεικνύει  μεγαλόπνοες παρεμβάσεις (όπως πάρκα αναψυχής, ποδηλατόδρομους κ.α).

Επίσης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνεχείς είναι οι δράσεις αναπτυξιακού προσανατολισμού με εξαγγελίες έργων, επενδυτικών προγραμμάτων κλπ.

Όπως και να το δει κανείς – είτε ως συμπολίτευση μέσα από της λογικής μιας καθαρής αντιμνημονιακής πορείας του τόπου  είτε ως αντιπολίτευση μέσα από την κριτική υης θολής εξόδου και των ανίκανων διαχειριστών της - είμαστε σε μια νεά περίοδο για τη χώρα.

Ευθύνη όλων είναι αυτή η νέα περίοδος να μην κινηθεί σε πολωτικά επίπεδα αλλά μέσα από τις αντιθέσεις της να οδηγήσει σε δημιουργική πορεία.

Η σοφία της οκταετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δεν πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια και αυτό που θα κυριαρχήσει να είναι μια από τα ίδια του παρελθόντος που μας έφεραν ως εδώ.

Η ευθύνη δεν είναι  μια αόριστη βεβαίως έννοια. Αφορά και τους άμεσα εμπλεκόμενους πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως όμως αφορά το καθένα μας ξεχωριστά στο πως τα τοποθετηθεί στα επερχόμενα και όχι μόνο των ώρα της κάλπης.

Το παρασύρθηκα από το ρεύμα μετά τα τόσα και τόσα που η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, με τις ποικίλες διαψεύσεις της δεν επιτρέπουν δικαιολογίες.

Οι ενεργοί πολίτες έχουν τον λόγο και θεωρούμε ότι από εδώ και πέρα μπορούν ανακτήσουν ρόλο πρωταγωνιστή. 

 

Last modified on Monday, 23/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας