ACHAIA FEST: Να βρούμε τους «θησαυρούς» μας

chaia fest1

Με στόχο την ουσιαστική στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την επιλογή προϊόντων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αχαΐα αλλά και την αλλαγή καταναλωτικής κουλτούρας, Επιμελητήριο Αχαΐας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους, σ’ ένα στοίχημα.

Την στήριξη της τοπικής οικονομίας, δίνοντας υπεραξία στα προϊόντα που «γεννά» ο τόπος μας αλλά και στηρίζοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό.

Πάνω στη φιλοσοφία αυτή δομήθηκε το 1ο Αχαϊκό Φεστιβάλ με τίτλο «ACHAIA FEST 2017-ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ», που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ και θα λειτουργήσει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να αναδειχθεί ο πλούτος της περιοχής μας, σε προϊόντα, υπηρεσίες και αξιοθέατα με απώτερο σκοπό την δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο νομό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας ανέφερε πως η διοργάνωση απαντά στην πρόκληση της ανάγκης διαμόρφωσης μιας άλλης καταναλωτικής κουλτούρας των πολιτών της Αχαΐας που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, επισημαίνοντας με έμφαση «ακόμη και ένα ευρώ να μπαίνει σε προϊόντα του τόπου μας θα αλλάξει την οικονομία της περιοχής μας».

Υπενθυμίζει ότι με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας αποφάσισε να διοργανώσει αυτό το φεστιβάλ για πρώτη φορά φέτος με σκοπό να α αναδειχθεί ο τοπικός πλούτος, στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος. «Απώτερος σκοπός μας είναι να καταστεί σε θεσμός και να διοργανώνεται στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ γευσιγνωσίας πόλεων του εξωτερικού», κατέληξε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος καλεί όλους τους Αχαΐούς να επισκεφθούν το Φεστιβάλ και να γνωρίσουν πάνω από 100 εκθέτες με τοπικά προϊόντα όχι μόνο γαστρονομικά, αλλά και με υπηρεσίες καθώς ο τόπος μας διαθέτει πλούτο αξιοθεάτων που μπορεί να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος, τονίζοντας πως κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας αποτελεί η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών φορέων, ώστε να αποκήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία ο Νομός μας.

«Μέσα από τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών μονάδων, θα υπάρξει τόνωση της απασχόλησης συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.


Εκατό και πλέον οι συμμετοχές

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των φορέων, των επιχειρήσεων και των παραγωγών από όλο το Νομό για να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Το Achaia Fest τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, χορηγοί είναι οι: λουξ plus 'n light, Μύλοι Κεπενού και Βιομηχανία Χρωμάτων- Χημικών ΜΑΧΡΩ, υποστηρικτές οι: Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και Asteriscos Art - Construction.

Εκθέτες είναι οι Δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, ΔΗΚΕΠΑ Αιγιάλειας, ΟΛΠΑ Α.Ε., PATRAS IQ, Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ, ΙΙΕΚ ΒΕΡΓΗ,Φροντιστήρια «ΑΝΟΔΟΣ» και «ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ», MAVROPOULIS EUROPA (ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ- ΤΟΞΩΤΑ κ.λπ.), ΒΙΟΣΤΡΩΜ ΓΑΛΑΝΗΣ (Στρώματα και Λευκά Είδη), ΛΟΥΞ (Αναψυκτικά-Χυμοί), ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ (Σταφίδα, Αποξηραμένα Φρούτα), ΑΛΑΤΙ ΧΙΩΝ (Αλάτι), ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ (Παγωτό), ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Προϊόντα Ζύμης-Πίττες), ΖΕΑ ΑΧΑΪΚΗ (Αλεύρι), ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ -ΜΠΥΡΑ ORA, ΑΓΡΟΤΟΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά), ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά), ΚΟΜΗΣ (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά), οι οινοποιίες: CAVINO, ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ, ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ, ΑΦΟΙ ΚΑΝΑΚΑΡΗ, ΚΙΝΤΩΝΗΣ, VANTANA, CAMARIS, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ-ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΑΙΓΙΟΥ «Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ», ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ «ΙΑΜΒΗ», ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ (Κλειτορία), ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΗΣ (Κλειτορία), ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ (Άνω Λουσοί), ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΚΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ «ΧΕΛΜΟΣ» (Άνω Λουσοί), ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΚΟΥΒΕΡΟΥ-ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΥ (Σειρές), ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ» (Χ. ΣΟΥΛΕΛΕ από Κάτω Αχαΐα), ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΟΥΣΑ-ΤΣΕΓΡΕΝΗ (Καλάβρυτα), ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (Καλάβρυτα), ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ (Καλάβρυτα), ΠΕΤΡΟΦΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ-ΡΑΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ –«ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΣ», ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πλανητέρο), ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΕΝΥΧΤΑΣ-«ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΒΛΑΣΙΑΣ», ΤΣΑΪ-ΡΙΓΑΝΗ ΘΩΜΑΣ ΣΙΩΝΗΣ (Καλάβρυτα), ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-«ΣΠΕΡΧΟΣ» (Καλάβρυτα), ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΙΟΣ (Σκεπαστό) και ΚΕΛΛΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΧΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ καθώς επίσης το ΣΑΠΟΥΝΟΠΩΛΕΙΟ ΜΙΣΥΡΛΟΥ.

Στο μεταξύ, η εταιρεία LENNON θα φτιάχνει το Αχαϊκό burger, το SALOON την Αχαϊκή πίτσα και το UMAMI BIO ιδιαίτερα smoothies.

Να αναφερθεί πως συμμετέχουν επίσης οι: Δήμος Πατρέων, Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαβρύτων, Ορχήστρα Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Ορχήστρα Παμμικρασιατικού, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας «Ο ΦΙΛΕΡΗΣ», Πανηπειρωτικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Φορέας «ΡΟΕΣ», Σύλλογος Σαγεϊκων Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΝΟΠ, ΝΕΠ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ.

Μέρες γιορτής, μέρες γαστρονομίας

Τέσσερις μέρες γιορτή, τέσσερις μέρες με γαστρονομία, street food, δοκιμή και αγορά Αχαϊκών Προϊόντων, πικ νικ, θερινό σινεμά, χορευτικά, εκδηλώσεις για παιδιά και sports.

Οι Αχαιοί και όχι μόνον θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φημισμένο Πατρινό ηλιοβασίλεμα από το καλύτερο σημείο της πόλης, δίπλα από το κύμα της θάλασσας. Η Πάτρα, άλλωστε, έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Επίσης, μπορεί να κάνει πικ νικ, να δοκιμάσει και να αγοράσει από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών τοπικών προϊόντων και ποτών, να παρακολουθήσει θερινό σινεμά ξαπλωμένος στο γκαζόν (φέρτε μαζί την πετσέτα σας, όπως συμβαίνει στις θερινές κινηματογραφικές προβολές στα πάρκα του εξωτερικού), να παρακολουθήσει χορευτικά, αλλά και να κάνει σπορ.

Σήμερα Παρασκευή στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινών μελών και δημοτικών παραδοσιακών ασμάτων από το Βυζαντινό Μουσικό Σύνολο του ΕΑΠ, υπό τη διεύθυνση του κ. Β. Καυκόπουλου.

Παράλληλα η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" συμμετέχει με αστροβραδιά στο Achaia Fest 2017 αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου με έναρξη στις 21:30. Για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης θα λειτουργεί καθημερινά (από τις 730 έως τις 9.30 μ.μ.) παιδότοπος με πλούσιες δραστηριότητες.

Ειδικά την Κυριακή τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Στο πλαίσιο του Achaia Fest 2017 o επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε έκθεση φωτογραφίας με τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονότα της Αχαΐας.

To Achaia Fest, θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 7.30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο .

chaia fest2   chaia fest3

Last modified on Thursday, 13/07/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας