Αυγουστιάτικη πανσέληνος… το ομορφότερο φεγγάρι

panselinoΣτο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου διοργανώνονται από το 2002 με επιτυχία εκδηλώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, ανοίγοντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στους πολίτες. Είναι μια ευκαιρία παράλληλα με μουσικές εκδηλώσεις και όχι μόνο να απολαύσουνε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Το ραντεβού του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας με την πανσέληνο του Αυγούστου, είναι και φέτος στο «καστέλι» του Ρίου, εκεί όπου στις 9.30 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής (26 Αυγούστου), θα δοθεί η συναυλία των Λουκά και Ανδρέα Αδαμόπουλου, στο πλαίσιο της οποίας θα ακουστούν τραγούδια που το καθένα έχει γράψει τη δική του ιστορία και είναι ανεξίτηλα αποτυπωμένο στην καρδιά και τον νου μας.

Το χώρο του κάστρου στο Ρίον θα «πλημμυρίσουν» μουσικές και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάρκου Βαμβακάρη καθώς και τραγούδια από το ξένο ρεπερτόριο (Time to say goodbye, Stand by me,  Caruso, Hijo de la luna). Θα ακουστούν τραγούδια από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο (Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα,  Moon river, Canzone arrabbiata).

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο φεγγάρι. Στην ερμηνεία των τραγουδιών θα είναι η Αλίκη Ζαφείρη ενώ συμμετέχουν οι σπουδαστές μονωδίας από το Σύγχρονο Ωδείο Πατρών και το Λίνειο Ωδείο Πατρών Θάνος Βογδανέρης, Ευτυχία – Μαρία Κοντογεωργοπούλου,  Δήμητρα Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Ράπτης,  Σοφία Σέλληνα, Φλωρεντία Τασιάνη.

Ακορντεόν: Βασίλης Γκορίτσας, Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος, Ενορχήστρωση: Λουκάς Αδαμόπουλος

Επίσης το Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:00 έως τις 24:00.  

Το Πνευματικό κέντρο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και η Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας  και Λευκάδας διοργανώνουν συναυλία – υπό το φως της Πανσελήνου - στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας μεθαύριο στις 9 το βράδυ με τίτλο «Cundu Luna Vini». Συμμετέχουν οι: Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο και φωνή),  Γιάννης Πανουκλιάς (τραγούδι),  Δημήτρης Παππάς (μαντολίνο), Μάκης Φεγγούλης (κρουστά κιθάρα).  Φιλική συμμετοχή - Μελπομένη Κολιτσίδα. Την  επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Χολέβας.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας