Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

perifereia tourismosΟ σχεδιασμός τουριστικής προβολής για τα επόμενα τρία χρόνια παρουσιάστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χτες, ο οποίος αποτελεί τη σύνθεση των απόψεων των φορέων τουρισμού της Περιφέρειάς μας, μετά τη σχετική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε και στις τρεις περιφερειακές ενότητες, ξεκινώντας από την Ηλεία.

Στόχος της στρατηγικής είναι η ενίσχυση και η καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων, αλλά και της παρουσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διαφορετικές στοχευμένες δράσεις, επεκτείνοντας το αποτύπωμα και την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ενίσχυση των θετικών προοπτικών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τα έργα υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και αυτών που πρόκειται να γίνουν τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, μετά την έγκριση από την Εκτελεστική, θα εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκρισή του, ενώ θα αποτελέσει και τη βάση για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ, προκειμένου  να  διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δράσεων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει σχέδιο και στρατηγική. Δεν έχει έναν κατάλογο έργων, αλλά μία στρατηγική, που έχει σχέδιο, έργο και αξιολόγηση. Πρόκειται για ένα σχέδιο από κάτω προς τα πάνω, δυναμικό, που μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές και τις ανάγκες της τριετίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

«Κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα διαθέτει τα δικά της πλεονεκτήματα. Με αυτά τα πλεονεκτήματα προχωράμε», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, προσθέτοντας ότι «όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη».

Last modified on Friday, 07/09/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας