3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

anaptixiaki ekthesi mesologgiou 2Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνει με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και τηνΑιτωλική Αναπτυξιακή, την «3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου κατά το χρονικό διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει πως «επιμένοντας στην στρατηγική ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΟΠΙΚΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ στηρίζει έμπρακτα για άλλη μια φορά τις κοινές Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τον σημαντικότατο αυτό εκθεσιακό θεσμό, την ανάπτυξη του τόπου μας και των επιχειρήσεων του Νομού μας, θέτοντας ως ΒΑΣΙΚΟ σκοπό της Έκθεσης την ανάδειξη της καινοτομίας, των ποιοτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους, τη διεύρυνση των εμπορικών διασυνδέσεων, συνεργασιών και την καταξίωση τους στη συνείδηση του Αιτωλοακαρνάνα καταναλωτή».

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι :

  1. Η ανάδειξη της ποιότητας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και με την πώληση παραδοσιακών προϊόντων.
  2. Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.
  3. Η εξωστρέφεια των προϊόντων σε όλη τη χώρα και σε χώρες του εξωτερικού.
  4. Η τόνωση της αγοράς.
  5. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αιτωλοακαρνανίας
  6. Η δημιουργία συνεργατικών επιχειρηματικών σχημάτων (clusters) μέσω της γνωριμίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρηματιών της Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
  7. Η δημιουργία μιας ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας που θα δίνει την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη επαγγελματία και ιδιώτη να γευτεί από κοντά τα προϊόντα του Νομού, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους, γνωρίζοντας τους ίδιους τους παραγωγούς και να αισθανθεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Τέλος, τονίζεται πως η εν λόγω έκθεση αποτελεί προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, κόντρα στις οικονομικές συγκυρίες της εποχής, θεωρούμε την συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του Νομού απαραίτητη αν όχι επιβεβλημένη.

Last modified on Monday, 10/09/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας