4ος Eπιχειρηματικός διαγωνισμος - Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες

orizontesΤο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσουν από κοινού τον 4ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό ΕΑΠ-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες».

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους/ες των τελευταίων 5 ετών από την απόκτηση του τελευταίου τίτλου σπουδών κάθε προγράμματος και βαθμίδας σπουδών και των 2 ιδρυμάτων, αλλά και σε άτομα τα οποία απασχολούνται ενεργά σε ερευνητικούς τομείς του ΕΑΠ και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να διέπονται από το καινοτομικό και πρωτότυπο πνεύμα σύλληψης και σχεδίασης και να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και γ) της εφαρμογής της τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό.

Ο  Επιχειρηματικός Διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds 

Η συγκεκριμένη συνεργασία του ΕΑΠ και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προσφέρει στους μελλοντικούς επιτυχόντες του επιχειρηματικού διαγωνισμού «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες»:

  • Την είσοδό στους 2 πρώτους νικητές, στη 2η  φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds.
  • Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προσφέρει σε όποιον συμμετέχοντα αξιολογηθεί ότι έχει καλή ή βάσιμη ιδέα στη θεματική περιοχή της:

(α) Τεχνολογίας

(β) Ενέργειας

3ήμερη εκπαίδευση για τους (α) από μέντορες στην Πάτρα το Φεβρουάριο 2019 και 3ημερη εκπαίδευση για τους (β) (με δωρεάν μετακίνηση και διαμονή) στη Λάρνακα το Μάρτιο 2019.

  • Πρόσβαση σε ενέργειες και δράσεις στο πλαίσιο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ Patras IQ για το έτος 2018,
  • To Orange Grove Patras προσφέρει ως βραβείο στον 1ο νικητή του διαγωνισμού μία θέση στο επόμενο incubation πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Orange Grove Patras,
  • Το Μindspace προσφέρει συμμετοχή στις δράσεις ενίσχυσης νέων επιχειρήσεων και για τους 2 πρώτους νικητές- 2 θέσεις στον ημιτελικό του Mindspace Challenge.
  • Ο ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας προσφέρει σε όλες τις γυναίκες συμμετέχουσες του διαγωνισμού, δωρεάν εκπαίδευση στην πλατφόρμα του προγράμματος (Περιλαμβάνει online e-εκπαίδευση για την διευκόλυνση της χρηματοδότησης των γυναικών επιχειρηματιών από τους επιχειρηματικούς αγγέλους διάρκειας περίπου 45 ωρών και περιλαμβάνει 6 ενότητες)
  • Το POS4WORK: θα παρέχει στις ομάδες που θα διακριθούν, συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρόσβαση στους χώρους συνεργασίας για 3 μήνες, καθώς και ένταξη στο επιχειρηματικό δίκτυο και σε προγράμματα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.
  • InterMediakt: θα προσφέρει mentoring sessions σε κοινωνικό αντίκτυπο, εταιρική κοινωνική ευθύνη και soft skills.

Επιπλέον άξονες επιχειρηματικής δράσης και βραβεία που προσφέρονται είναι:

  • Το Higgs, Incubator που στηρίζει ΜΚΟ, προσφέρουν σε μία συμμετοχή νικήτρια στην κατηγορία των  ΜΚΟ, 3 μήνες εργαστήρια σε θεματολόγια σχετική με την ανάπτυξη τους.
  • Το MOSAIC, ΚοινΣΕΠ που είναι incubator σε creative industries, προσφέρουν δωρεάν mentoring σε startup που ανήκει σε πολιτισμό/τουρισμό.

Ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής και κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων του διαγωνισμού ορίζεται από 4/10/2018 έως και 08/11/2018 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί έως στις  05/12/2018

Last modified on Friday, 12/10/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας