Ζωντάνια από τη λειτουργία του Open Mall στην Πάτρα

open mall patrasΣε μια περιοχή που αν και είναι όμορη με το εμπορικό κέντρο είναι υποβαθμισμένη και η παρατεταμένη κρίση έχει αφήσει έντονα το σημάδια της, ο Δήμος Πατρέων από κοινού με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, σχεδιάζουν την ανάπλαση, αναβάθμιση αλλά και εμπορική της αναζωογόνηση.

Όλα αυτά, μέσω του προγράμματος «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», το οποίο θα δώσει ζωντάνια στην επιλεγμένη περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου – Μαιζώνος – Κορίνθου (από Αράτου έως Μαιζώνος) και στην Κωνσταντινουπόλεως (έως και την πλατεία Αγίας Σοφίας).

Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης του έργου μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των 1.900.000 ευρώ. Τα 1.500.000 ευρώ αφορούν παρεμβάσεις του Δήμου και ποσό έως 400.000 ευρώ, παρεμβάσεις και δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου.

Τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί από τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο για το πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», παρουσίασαν προχθές διεξοδικά σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι δύο φορείς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου.

Πρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν από... πρώτο χέρι από εκπρόσωπο του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου των προτεινόμενων παρεμβάσεων και δράσεων.

Οπως τονίστηκε, από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν ανακατασκευές πεζοδρομίων με ράμπες για ΑΜΕΑ, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με led, ανάδειξη και φωτισμός του Αρσακείου που θα μεταστεγαστεί και το Δημαρχείο, «έξυπνα» παγκάκια με θύρες USB, αυτόνομοι ηλιακοί φορτιστές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης Internet με WiFi, φωτιζόμενες «έξυπνες» διαβάσεις πεζών, αισθητήρες για τις κενές θέσεις στάθμευσης και ημιβυθιζόμενοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου επισημάνθηκε πως θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού των προσόψεων των καταστημάτων που συμμετέχουν ούτως ώστε να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν ομοιόμορφες φωτιζόμενες led πινακίδες, φωτιζόμενες ανθοστήλες, επένδυση των κιόνων των στοών και των προσόψεων των καταστημάτων με κατάλληλο υλικό σε παραλλαγές του λογότυπου του open mall και ομοιόμορφα σκίαστρα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις προωθητικές ενέργειες για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, με διαφήμιση, εκδηλώσεις, κοινή δικτυακή πλατφόρμα και σύστημα επιβράβευσης των πελατών.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών.

Να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή είναι μεγάλο και όσοι θέλουν προλαβαίνουν ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς στις αρχές Νοέμβρη θα υποβληθεί η πρόταση και θα δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες που επιβάλλονται από το Υπουργείο.

Στην σημασία της επιτυχίας του εγχειρήματος αναφέρθηκε εισαγωγικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, τονίζοντας πως η ιδέα για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου ξεκίνησε από την Πάτρα και συγκεκριμένα όταν τα έργα της οδού Αγίου Ανδρέου είχαν προκαλέσει καθίζηση στις εμπορικές επιχειρήσεις. Τότε, αποφασίστηκε να γίνει μια ενιαία δράση με προσφορές, εκδηλώσεις από όλες τις επιχειρήσεις ώστε να κεντρίσουν τους επισκέπτες. Ακολούθως, η ιδέα αγκαλιάστηκε από την ΕΣΕΕ και δημιουργήθηκε ένα πιλοτικό προγράμματος σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Πάτρα, όπου έγιναν τα πρώτα βήματα, με επιτυχία όπως τόνισε ο κ. Ρώρος. Ωστόσο, πλέον, το στοίχημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς το πρόγραμμα που διεκδικεί Εμπορικός και Δήμος είναι μεγαλύτερο, αφορά μια περιοχή ευθύνης υποβαθμισμένη κοντά στο κέντρο, το οποίο σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) θα αλλάξει την όψη του κέντρου...

Last modified on Friday, 26/10/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας