Διοργάνωση Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του έργου Rur@l SMEs

perifereiako tameio anaptixisH Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας /Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ως εταίρος στο έργο Rur@l SMEs «Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε αγροτικές περιοχές», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Europe, διοργανώνει την 4η κατά σειρά Θεματική Συνάντηση Εργασίας Ενδιαφερομένων φορέων (Regional Stakeholder Group) του έργου, με τίτλο «Αγροτικός Χώρος και Επιχειρηματικότητα».

Το Rur@l SMEs στοχεύει στην ενίσχυση και βελτίωση της επιχειρηματικότητας των ΜμΕ στις αγροτικές περιοχές, εστιάζοντας στην καινοτομία και εξωστρέφειά τους, στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με νέα ή διαφορετικά ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, με έμφαση σε τομείς προτεραιότητας (αγροτική παραγωγή, υδατοκαλλιέργεια και τρόφιμα, τουρισμός και πολιτισμός, υλικά και μικροηλεκτρονική, ICT, ενεργειακές εφαρμογές).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, ώρα 10:30 – 13:30, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού/ ερευνητικού χώρου.

Κατά την εκδήλωση, θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης και τους στόχους του έργου, ενώ  οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις από τον κο Κασίμη Χαράλαμπο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τίτλο: «Οι νέες προκλήσεις της ΚΑΠ και το πεδίο της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο», καθώς και από τον κο Κουτσούρη Αλέξανδρο, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Το πεδίο της καινοτομίας στον  αγροτικό χώρο».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί επίσης Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο την «Αξιοποίηση Απόψεων Φορέων Επιχειρηματικότητας σε Αγροτικές Περιοχές για την Διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης του έργου RURAL SMEs: Παρουσίαση και Ανάλυση Στοχευμένου Ερωτηματολογίου».

Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τους συνέδρους, καθώς η συμβολή εκπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς κρίνεται αναγκαία για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που θα κάνει δυνατή την επιτυχή υλοποίηση των στόχων του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου https://www.pde.gov.gr/gr/projects/european/list/item/7867-ruralsmes.html και https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/

Last modified on Wednesday, 14/11/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας