Δύο βράβεια BRAVO 2018 κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα σε 87 ΟΤΑ 

perifereia bravoΆλλη μια σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς το απόγευμα της περασμένης Τρίτης απέσπασε δυο βραβεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Bravo 2018», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σ' εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βραβεύτηκε για τις καινότομες δράσεις της και καλές πρακτικές στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσα σε συνολικά 87 υποψηφιότητες φορέων Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκέντρωσε τις περισσότερες διαδικτυακές ψήφους για τις δράσεις «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό». Την εκδήλωση παρουσίαση η Ειρήνη Νικολοπούλου.

"Είναι μια σημαντική στιγμή για την περιφέρεια. Δύο καινοτομόμες πρωτοβουλίες μας αναγνωρίζονται σε πανελλήνια κλίμακα ως καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και ως καλά παραδείγματα σε δύο κρίσιμους τομείς, όπως το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Το βραβείο BRAVO παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η πρώτη δράση για την οποία βραβεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν η πρωτοβουλία "Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό" που αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. "Άρα οι ίδιοι οι μαθητές έδιναν, μέσα απ΄τις δημιουργίες τους, το σύνθημα της κατάργησης της πλαστικής σακούλας και των επιπτώσεων που το πλαστικό έχει στο περιβάλλον", τόνισε ο κ. Κατσιφάρας λίγο μετά την παραλάβη του βραβείου και πρόσθεσε : "Τους ευχαριστούμε κι ευχόμαστε να συνεχιστεί η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε ακόμη πιο δραστικές πρωτοβουλίες.

Το δεύτερο βραβείο αφορούσε την Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα και το παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.«Είμαστε περήφανοι για την Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη, ένα άτυπο δίκτυο που λειτουργεί συνεργατικά ανάμεσα στις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, του επιχειρείν, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Καρπέτας, σημειώνοντας ότι η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη αποβλέπει στην δημιουργία ενός περιφερειακού συστήματος υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και παράλληλα στην διασύνδεση της παραγωγής με την γνώση και την καινοτομία που παράγεται στα Πανεπιστήμια μας.

Τα βραβεία «BRAVO 2018», αποτελούν θεσμό που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας που υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας Πολιτών.

Last modified on Friday, 14/12/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας