Ο Γ.Γ. Υποδομών Θάνος Βούρδας παρουσίασε τη μελέτη υπογειοποίησης

ose patras

Τη διαβεβαίωση ότι προχωρά η προμελέτη για την υπογειοποίηση του τρένου από τον Καστελλόκαμπο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο επανέλαβε χθες στους κατοίκους της περιοχής ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας βρίσκεται από χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έχει επαφές με κατοίκους και με φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομής.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του χθες το πρωί ήταν τα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ για επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών στο Ξυλόκαστρο και τη Σήραγγα του Μελισσίου και στη συνέχεια του έργου Κιάτο – Ροδοδάφνη. Στη 1:30 το μεσημέρι επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καστελόκαμπου Αχαΐας όπου είχε συνάντηση με τους κατοίκους και τους ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η προμελέτη για την υπόγεια διέλευση από τον Καστελόκαμπο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο. Οπως είπε, σε δηλώσεις του, έχει προγραμματιστεί μια τεχνική συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν λεπτομέρειες προκειμένου μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου, όπως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός, να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Ο κ. Βούρδας δέχθηκε ερωτήσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι εστίασαν στην επιφανειακή ανάπλαση της περιοχής και ο ίδιος τους είπε πως όλα αυτά τα ζητήματα θα περιγράφονται στην οριστική μελέτη.

Εκ μέρος των κατοίκων της περιοχής εκφράστηκε η ικανοποίηση γιατί ο αγώνας τους για την υπογειοποίηση της γραμμής δικαιώθηκε και ευχαρίστησαν όλους όσοι ήσαν στο πλευρό τους. Ο Γενικός Γραμματέας χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ, με τον οποίο συζήτησαν για τη λειτουργία του λιμανιού όσον αφορά επίσης, στις μεταφορές και στο εμπορικό τμήμα.

Σήμερα, ο κ. Βούρδας στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και θα έχει συνάντηση με φορείς από το χώρο των Μεταφορών, ενώ στις 12:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Τελευταίος σταθμός της διήμερης επίσκεψής του θα είναι στη 1:30 μ.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Τέλος να αναφέρουμε ότι σε ό.τι αφορά στο διαγωνισμό για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, που έχει κυρωθεί στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, ετοιμάζεται το πρακτικό για να τεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ από τώρα προετοιμάζονται οι εργολαβίες-σκούπα στα τμήματα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, Ψαθόπυργος-Ρίο και Ρίο-Άγιος Διονύσιος Πάτρας.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας