40 χρόνια Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών-Πανηγυρική Εκδήλωση Σάββατο 15/12

farmakeytiki panepistimiou patron

Σαράντα χρόνια  συνεχούς λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος η Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Πατρών που θα συνδυαστούν με μια πανηγυρική εκδήλωση του Τμήματος αύριο Σάββατο στις 9:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του νέου κτιρίου του.

Ο «Σ.Ε» φιλοξενεί σήμερα ένα εκτενές αφιέρωμα - τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική του έκδοση - για τα 40 αυτά χρόνια που προέκυψε με τη  συνεργασία  με μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. Ακολουθεί άρθρο για την εκδοσή μας  του Πρόεδρου του Τμήματος αν. καθηγητή Γιώργου Σπυρούλια. Φιλοξενούμε επίσης το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά και πολλά στοιχεία και φωτογραφίες από την 40χρονη ιστορία του, την πορεία κατασκευής του νέου κτιρίου αλλά και ενδιαφέροντα σχόλια  πολλών μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Χαιρετισμός Γ. Σπυρούλια Προέδρου Φαρμακευτικού Τμήματος 

«Όλοι μαζί δημιουργούμε τις ευκαιρίες του αύριο, σήμερα…»

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Σε αυτά τα 40 χρόνια,το Τμήμα Φαρμακευτικής αναπτύχθηκε σε νέα γνωστικά πεδία, εξελίχθηκε ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και ερευνητικό εξοπλισμό αιχμής, διευρύνθηκε σε προσωπικό και σε αριθμό εισακτέων φοιτητών, μετεγκαταστάθηκε σε νέο, μοντέρνο, λειτουργικό, βιοκλιματικό κτίριο θέτοντας ως κύριους άξονες όχι μόνο την εκπαίδευση και την εξάσκηση των νέων, φοιτητών και ερευνητών, αλλά και την παιδεία τους, δηλαδή τη γνώση των αξιών.

Το Πανεπιστήμιο, χώρος εκπαίδευσης στο ανώτερο επίπεδο του συστήματος παιδείας στην πατρίδα μας, αποτελεί το όνειρο χιλιάδων νέων παιδιών και των οικογενειών τους, ακόμα και σε εποχές όπου οι οικονομικές δυσκολίες αυξάνονται, αξιοποιεί και διαμορφώνει επαγγελματικά ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού της χώρας αλλά επίσης προσφέρει τις βάσεις και τα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν, χωρίς όρια, οι νέοι τα οράματά τους.

Το προσωπικό το οποίο υπηρέτησε και υπηρετεί το Τμήμα Φαρμακευτικής στα 40 χρόνια λειτουργίας του σε στενή συνεργασία με ένα μεγάλο αριθμό αποφοίτων του ή νέων ερευνητών προερχόμενων από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου ή ακόμα από άλλα Πανεπιστήμια της ημεδαπής και αλλοδαπής, δημιούργησε τις βάσεις ώστε να προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο εξασφαλίζει ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλά γνωστικά πεδία τα οποία άπτονται της Φαρμακευτικής Επιστήμης και υψηλού επιπέδου ανταγωνιστική έρευνα ώστε να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για τους αποφοίτους των τριών κύκλων σπουδών που προσφέρει: Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές και Διδακτορικό Δίπλωμα.

Καθώς όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης,για την επιτυχία στην επαγγελματική ζωή, ανεξαρτήτως κλάδου, τα 3 συστατικά δομικής σημασίας είναι: η φύση ή το ταλέντο, η μάθηση και η άσκηση

  • Η φύση και το ταλέντο αποτελούν ατομικά χαρακτηριστικά και το προσωπικό του Τμήματος Φαρμακευτικήςαγωνίζεται καθημερινά ώστε να εξασφαλίσει σε όλα τα μέλη του, τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα επιτρέψουν στον κάθε νέο να τα καλλιεργήσει, να τα αναπτύξει και να τα εξελίξει,
  • Η μάθηση είναι μια διαδικασία αμφίδρομη και συνεργατική μεταξύ του κάθε μέλους και του Πανεπιστημίου και Τμήματός μας, μέσω των δασκάλων του, ενώ
  • Η άσκηση αποτελεί ευθύνη και έργο του Πανεπιστημίου και φυσικά αυτό ισχύει επίσης για το Τμήμα Φαρμακευτικής και παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους για όσο διάστημα βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ωστόσο, υπάρχει και η φαντασία, για την οποία κάποιοι έχουν πει ότι ίσως είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Πράγματι με τη φαντασία μπορεί κάποιος να κινηθεί πέρα από (προ)καθορισμένα όρια. Με σωστή όμως εκπαίδευση κάποιος μπορεί να βαδίσει στο μέλλον με σιγουριά, σταθερότητα και συνέπεια. Ο καθένας, εντός του Πανεπιστημίου, μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο μίγμα φαντασίας και γνώσης και να διεκδικήσει τους στόχους και τα όνειρά του.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει, μέσα από τις δραστηριότητές του, να εκπαιδεύσει, να ενεργοποιήσει και να αναδείξει τα ταλέντα των φοιτητών κι ερευνητών του και να ενισχύσει τις δυνατότητες και τη φαντασία τους στο πεδίο των Βιοεπιστημών και στον τομέα των Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, όπου η διεπιστημονικότητα και η συνέργεια μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό.

Στο Τμήμα Φαρμακευτικής οι φοιτητές κι οι ερευνητές του έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχονται και οι οποίες δημιουργήθηκαν σταδιακά, με επιμονή, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και συνεργασία, από τα μέλη του Τμήματος, τα Μέλη ΔΕΠ, είτε αυτά βρίσκονται ακόμα μαζί μας είτε όχι, το προσωπικό του τμήματος, τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και τους επισκέπτες καθηγητές/ερευνητές. Όλοι μαζί δημιουργούν τις ευκαιρίες του αύριο, σήμερα.

Πρόγραμμα Εορταστικής Εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Τμήματος

Σάββατο 15/12/2018

Νέο Κτίριο Τμήματος – Πανεπιστημιούπολη

9.00 – 9.30  Προσέλευση

9.30      Έναρξη – Χαιρετισμοί

10.00    Κεντρική Ομιλία

Κυριάκος Θεοδοσιάδης– Πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

  • Ομιλία:

"Η Ιστορική Διαδρομή του Τμήματος"

Ε. Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γ. Παϊρας, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών

Ε. Φουστέρης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών

Σ. Τζάρτος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών

Χ. Καμούτσης, πρώην Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών

Δ. Κουρέτας, Καθηγητής, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Παν. Θεσσαλίας

Α. Βαλτάς, Φαρμακοποιός, Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Χ. Πέτρου, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Λευκωσίας

Φ. Σίνης, Φαρμακοποιός, SANOFI

Μ. Χαροκόπου, Φαρμακοποιός, Διοίκηση Οικονομικών, UCB BioPharma Brussels

12.00

Διάλειμμα – Ξενάγηση στο Νέο Κτίριο του Τμήματος, με ευθύνη των καθ. Χ. Κοντογιάννη και Κ. Αυγουστάκη

12.30

Απονομή Βραβείου «Π. Κορδοπάτης»

Στρογγυλό τραπέζι : Παρελθόν, παρόν και μέλλον του τμήματος

Συμμετέχουν:

Α. Καλλιβωκάς, Φαρμακοποιός

Ε. Μιτάκης, Φαρμακοποιός Boehringer Ingelheim

Σ. Νικολαρόπουλος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής Παν. Πατρών

Α. Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής Παν. Αθηνών

Συντονίζει: Π. Γιαλένιος, Δημοσιογράφος

14.00 Λήξη

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας