Στο 100% έφθασε η πληρότητα στα ξενοδοχεία τα Χριστούγεννα

kalavryta

Πλημμύρισαν από επισκέπτες ανήμερα αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων τα Καλάβρυτα, τα οποία αποτελούν χειμερινό θέρετρο.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία άγγιξε το 100%, ενώ το αδιαχώρητο επικράτησε και στις επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής, με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ να γεμίζουν ασφυκτικά από πολίτες που θέλησαν να κάνουν ακόμα και μια ημερήσια απόδραση.

Ήδη για την Πρωτοχρονιά η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 80%, ενώ για τα Φώτα έχει φτάσει το 65% με 70%.

Στο μεταξύ, με πληρότητες που αγγίζουν το 80% κατά μέσο όρο, κάνουν... ποδαρικό στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας στα φετινά Χριστούγεννα. Το κλίμα είναι θετικό και για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η κίνηση είναι περισσότερο αυξημένη στους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, το οποίο μπορεί να μην είχε τόσο χιόνι όσο απαιτείται για τους λάτρεις των σκι, αλλά σίγουρα το λευκό τοπίο συναρπάζει...

Θεματικό πάρκο το Χιονοδρομικό

Εξάλλου, το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων όπως και όλης της χώρας, μπορεί να μετατραπεί σε θεματικό πάρκο προσέλκυσης Ελλήνων επισκεπτών αλλά και σύνδεσης της τουριστικής δραστηριότητας με την τοπική οικονομία. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας προσφέρουν υπηρεσίες που ξεφεύγουν από τις απολύτως συνδεδεμένες με το χιόνι, καθώς προσφέρονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση, τις βόλτες στο δάσος, αλλά και της διαμονής με τις συνεργασίες των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων κ.λπ. Στα περισσότερα εξ αυτών υπάρχουν πίστες για άτομα που απλώς θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα στο χιόνι, τόσο με έλκηθρα όσο και με ειδικά μηχανοκίνητα μέσα σε σχεδιασμένα μονοπάτια, ενώ πολλά από αυτά έχουν και διαδρομές για άλματα κλπ. Ενδεικτικό της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει ένα χιονοδρομικό στην εγχώρια τουριστική δραστηριότητα της εκάστοτε περιοχής είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού, τοπικές βιομηχανίες μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Μάλιστα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ειδικές εφαρμογές μέσω των ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να κλείσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την επίσκεψή του στο εκάστοτε χιονοδρομικό. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη των δικτυακών τόπων των χιονοδρομικών θα βοηθήσει τους επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις υπηρεσίες αλλά και τον καιρό που επικρατεί σε αυτά.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας