Να καταστεί το ΒΙΟΠΑ Γλαύκου ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο

viopa

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη του ηλεκτροφωτισμού στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την περ. Παρασκευή. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.846.000 ευρώ που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφαλούς εργασίας και κυκλοφορίας των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ολοκλήρωση του δικτύου ήταν αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός του ΒΙΟΠΑ αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αξιοποίηση των συνολικών εκτάσεων, προκαλώντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα χρόνιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας. Από την πρώτη στιγμή που μας τέθηκε το θέμα αναζητήσαμε λύσεις. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ καταγράψαμε τις πραγματικές ανάγκες με στόχο να υλοποιήσουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε συνθήκες σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπως ταιριάζει στην επιχειρηματικότητα. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι και θα είναι πρωταρχικοί στόχοι» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να ενισχύσουμε το βαθμό ασφάλειας της περιοχής ώστε να καταστεί το ΒΙΟΠΑ ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο» ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, και μεταξύ άλλων περιέγραψε τις εργασίες που θα γίνουν στο ΒΙΟΠΑ, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 20χλμ. καλωδίων, 320 φωτιστικών και 13 υπαίθριων πινάκων τροφοδοσίας.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Παναγιώτης Κοτσίρης ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση που θέτει μια νέα αρχή στην ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου, όπου –όπως είπε– σήμερα είναι εγκατεστημένες πάνω από 80 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 800 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι με έγγραφό του ο συνδυασμός «Ανδρέας Κατσανιώτης, Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», έκανε γνωστό ότι έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη στον συνδυασμό, επικεφαλής της παράταξης αναδείχθηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας