Ανοίγει ξανά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων χωρίς τη «Στύγα»

xionodromiko

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, μετά από μια εβδομάδα, αναστολής της λειτουργίας του εξαιτίας της ζημιάς που προκάλεσε η τεχνητή χιονοστιβάδα σε πυλώνα τη πίστας «Στύγα».

Με την συνδρομή Γάλλου ειδικού, τις προηγούμενες ημέρες έπεσαν όλα τα επικίνδυνα σημεία δημιουργίας χιονοστιβάδας με ελεγχόμενες καταρρίψεις και το προσωπικό του κέντρου, εργάζεται πυρετωδώς για να στρωθούν όλες οι πίστες και να δεχτεί με ασφάλεια το κοινό που ανυπομονεί. Η μόνη πίστα που δεν θα λειτουργήσει είναι αυτή της Στύγας που έχει το μεγάλο πρόβλημα. Χθες, έγιναν οι τελικές επιθεωρήσεις για την ασφάλεια του κέντρου και εδόθη το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του.

Θυμίζουμε οτι το περ. Σάββατο σημειώθηκε χιονοστιβάδα, κατά την διαδικασία, τεχνητής πτώσης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Το χιόνι ήταν πάρα πολύ και είχε σαν αποτέλεσμα να αποκολληθούν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της Νεραιδόραχης – Στύγας, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα «Στύγα» (τον υπ’ αριθμ. Νο 5), αλλά και τα συρματόσχοινα και να τεθεί, εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναβατήρας «Στύγα» θα παραμείνει κλειστός για δυο -τουλάχιστον- μήνες, όπως ανακοίνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καθώς ο όγκος της χιονοστιβάδας που έπληξε το σημείο και είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περί τα 45 μέτρα. Η ποσότητα χιονιού που «έτρεξε» με τη χιονοστιβάδα υπολογίζεται στους 1.000.000 τόνους!

Όπως ανακοίνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο, «δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους δύο μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα. Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε».

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας