Παραδόθηκε το νέο δημοτικό πάρκινγκ με 300 νέες θέσεις δωρεάν στάθμευσης

parking agios dionisios

Τον νέο δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης που διαμόρφωσαν τα συνεργεία του Δήμου, στην έκταση του αμαξοστασίου του ΟΣΕ, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, παρέδωσε προς χρήση προχθές η Δημοτική Αρχή.

Με το νέο αυτόν χώρο, που έχει την δυνατότητα να υποδεχτεί 300 περίπου ΙΧ., διευκολύνονται οι οδηγοί του βόρειου τμήματος της Πάτρας και ανακουφίζεται κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης. Ο χώρος ανήκει στον ΟΣΕ ο οποίος και τον παραχώρησε στον Δήμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εως ότου δημιουργηθεί εκεί ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός, σύμφωνα με τα πλάνα της ΕΡΓΟΣΕ για τη διέλευση του νέου σύγχρονου τρένου υψηλών ταχυτήτων που αναμένεται και στην Πάτρα. Ο χώρος στρώθηκε με αμμοχάλικο ενώ αν και υπάρχει φωτισμός, σύντομα θα προστεθεί κι άλλος.

Παρόντες στην παράδοση του νέου δημοτικού πάρκινγκ ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.

Ο κ. Πελετίδης δήλωσε: «Μετά από πολύ καιρό μας παραχωρήθηκε ένας χώρος του ΟΣΕ που τον διεκδικούσαμε, τον μετατρέψαμε σε δημοτικό χώρο στάθμευσης για να εξυπηρετούνται δωρεάν οι οδηγοί. Ο χώρος μας παραχωρήθηκε μέχρι να αρχίσει η λειτουργία του νέου σταθμού του τρένου στον Άγιο Διονύσιο. Παράλληλα τα συνεργεία μας έκαναν και καθαρισμό της περιοχής. Αυτό εντάσσεται στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει και που προβλέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης και από την βόρεια και από την νότια πλευρά της πόλης, πολύ κοντά στο κέντρο, ώστε οι οδηγοί να παρκάρουν τα οχήματά τους και να μην εισέρχονται με αυτά στο κέντρο προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Μαζί με τις θέσεις αυτές, σήμερα έχουμε 1.200 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ και είναι αδικαιολόγητο να μπαίνουμε στο κέντρο με το ΙΧ μας, να διπλοπαρκάρουμε και να προκαλούμε προβλήματα και να επιβαρύνουμε την κυκλοφορία.

Στην νότια πλευρά έχουμε και δωρεάν συγκοινωνία για να μεταφέρονται οι οδηγοί και οι επιβάτες από και προς την Αγίου Νικολάου, εδώ από αυτά τον χώρο δεν θα έχουμε προς το παρόν συγκοινωνία, είναι όμως μόλις 500 μέτρα από το κέντρο και μπορεί ο καθένας να μεταβεί περπατώντας».

Μάλιστα, τόνισε πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η προκήρυξη τριών μελετών για να βγάλουμε συμπεράσματα για την λειτουργία της μικρής περιμετρικής, για να δούμε το θέμα των αντιδρομήσεων και όλα όσα υπακούουν στην φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η  πόλη.

«Στόχος η ανακούφιση των πολιτών»

«Αυτό που θα έλυνε το πρόβλημα ήταν να είχαμε μαζικά μέσα μεταφοράς. Να είχαμε ολοκληρωμένη την λειτουργία του προαστιακού και προς την πλευρά του Ψαθόπυργου και προς την πλευρά της Δυτικής Αχαΐας, να είχαμε τραμ, να είχαμε αστική συγκοινωνία πυκνή, σύγχρονη με μικρό αντίτιμο εισιτηρίου ή δωρεάν, Αυτό είναι αναγκαίο για την εποχή μας. Εμείς με τους δωρεάν δημοτικούς χώρους στάθμευσης δίνουμε λύσεις και ανακουφίζουμε το κυκλοφοριακό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάποιον που είναι μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο να θέλει να εισέλθει σε αυτό με το ΙΧ του για τις δραστηριότητές του».

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας