Ανασκόπηση 2018 : Προσφορά στη γνώση και τον πολιτισμό

anaskopisi 2018

Η ειδική και καθιερωμένη έκδοση ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2018 του «Σύμβουλου Επιχειρήσεων» θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου. Φιλοξενεί 12 επώνυμα κείμενα που προσεγγίζουν τις  λέξεις-κλειδιά που προτάθηκαν στους φετινούς αρθογράφους του τεύχους, που είναι οι εξής: Ευθύνη-Προσανατολισμός-Πολίτης-Πράξη-Προσφορά. 

Τα κείμενα της ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2018 υπογράφουν(αλφαβητικά)  οι:

 • Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.
 • Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
 • Νίκος Καραμάνος, Καθηγητής της Βιοχημείας & Οργανικής Βιοχημικής Ανάλυσης. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ).
 • Λιολιώ Κολυπέρα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας
 • Γιώργος Κοτρώνης, Ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Πάνου και πρόεδρος της εταιρείας «Πλαστικά Κ. Κοτρώνης ΑΒΕΕ».
 • Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Διοικητικών & Υποδομών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής.
 • Αθανάσιος Κούστας, Οικονομολόγος, Διευθυντής Αναπτυξιακής του Επιμελητήριου Αχαΐας.
 • Βασίλης Κωστόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων.
 • Αβροκόμη Ξενόγιαννη, Πολιτικός Μηχανικός, ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και  τη φωτογραφία.
 • Τρύφων Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων Ιονίου.
 • Λευτέρης Πολυκρέτης, Μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Δυτικής Ελλάδος, πρόεδρος του ΣΕΑ Καραμανδανείου Νοσοκομείου και με μακρά θητεία στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ.
 • Νίκος Σαραφόπουλος, Ερευνητής - Συγγραφέας και Πρόεδρος της «Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών».

Στην «Ανασκόπηση 2018» περιλαμβάνονται δεκάδες  επιλεγμένες φωτογραφίες, που ανά μήνα δίνουν  μέσα από  τον αντίστοιχο σχολιασμό  τους το στίγμα της χρονιάς που έφυγε.

Όπως έχει  καθιερωθεί  η έκδοση της «Ανασκόπησης» συνδυάζεται κάθε χρόνο  με μια ξεχωριστή Βραδιά παρουσίασής της, που  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:00  στο Royal Theater και θα  συνοδεύεται με ένα ξεχωριστό  πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στον καταξιωμένο ποιητή Διονύση Καρατζά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  μια επιλογή της μελοποιημένης ποίησης του Διονύση Καρατζά από τον Μίκη Θεοδωράκη,τον Γιώργο Ανδρέου και τον Γιώργο Αθανασακόπουλο, από την ορχήστρα Vibrato, της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, με ερμηνεύτρια τη  Δέσποινα Κριμπά. 

Στη συνέχεια, ο συνθέτης-κιθαριστής Γιώργος Αθανασακόπουλος συναντά επί σκηνής τον ποιητή Διονύση Καρατζά, σ’ έναν διάλογο ποίησης και μουσικής. Ο μουσικός συνδιαλέγεται με τον ποιητή, εμπνεόμενος από τα μηνύματα, την αλήθεια και τη μελωδικότητα του ποιητικού λόγου.

Μέσα από την αλληλοδιαδοχή της απαγγελίας και του ήχου της ορχήστρας Vibrato της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας δημιουργείται μια κλιμάκωση λυτρωτικής και συναισθηματικής έντασης.

Η εκδήλωση έχει την ευγενή υποστήριξη των εταιρειών: LOUX ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΕΒΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, NOSMOKE.TEAM, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, ΟΛΠΑ ΑΕ 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας