Τιμήθηκε το Δ.Σ που «εκτισε» το σπίτι της ΓΣΕΒΕΕ

plaketa gsevee

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  την  Κυριακή 20 Ιανουαρίου,στη ΓΣΕΒΕΕ η τελετή αποκαλυπτηρίων τιμητικής αναμνηστικής στήλης στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ κατά την περίοδο του Αυγούστου 2006, με των οποίων την απόφαση και ενεργή υποστήριξη αγοράστηκε και ολοκληρώθηκε το κεντρικό κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, επί της οδού Αριστοτέλους 46 στην Αθήνα.

Σε αυτή την συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, ο Πρόεδρος και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προσπάθειες και το έργο των μελών του Δ.Σ του 2006 και την εκτίμησή τους προς τα πρόσωπα της προηγούμενης Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, τόσο για τη συνολική συνεισφορά τους, όσο και για την παρουσία τους στην τελετή.

«Η αναμνηστική τιμητική στήλη που θα κοσμεί πλέον το κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελεί την πρώτη πράξη πολλών και ποικίλων πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσει η Γενική Συνομοσπονδία κατά το τρέχον έτος εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της το 1919.Η ΓΣΕΒΕΕ συμπληρώνει έναν αιώνα και συνεχίζει δυναμικά, κάτι που δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για τη μελέτη της ενδιαφέρουσας ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και αναστοχασμού των δράσεων της Συνομοσπονδίας στα χρόνια ζωής της για την υποστήριξη και την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι ταυτόχρονα μια αφορμή για την ανάδειξη του έργου και της γενικότερης συμβολής των συνδικαλιστικών στελεχών, που με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, οδήγησαν τη ΓΣΕΒΕΕ στο σήμερα και η συμβολή της συγκεκριμένης Διοίκησης υπήρξε μεγάλη και καθοριστική σε πολλούς τομείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς.

Της  τελετής προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας

Την αποκάλυψη της αναμνηστικής στήλης έκαναν οι κ.κ.Γεώργιος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων,Δημήτριος Αυλωνίτης, Γεν. Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή καιοπρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ.Δημήτρης Ασημακόπουλος με τον πρώην Γενικό Γραμματέα, κ.Νίκο Σκορίνη.Στην εκδήλωσης παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος.

100 χρόνια ΓΣΕΒΒΕ

Στις 16 Ιανουαρίου του 1919, 30 εκπρόσωποι εργοδοτικών σωματείων από την Αθήνα και τον Πειραιά συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας και σύστησαν την Ένωση Συντεχνιών Σωματείων και Εργοδοτών Ελλάδος. Αυτή ήταν η πράξη γέννησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία μόλις πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των αιτημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Θέλοντας η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ  να αποδώσει  φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στην διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, ανακηρύξε  και επίσημα το 2019 σε έτος εορτασμού των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ και παρουσίασε  το πρόγραμμα πρωτοβουλιών, δημόσιων παρεμβάσεων και εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό.

Οι εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του 2019, με κεντρική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 Απριλίου με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ», περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, επιστημονικό συνέδριο, εκθέσεις υλικών, εκδόσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις μελετών σχετικά με την ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και θεματικές εκδηλώσεις, με στόχο, τόσο το επιστημονικό όσο και το ευρύτερο κοινό.

Ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων αυτών δεν περιορίζεται στο εορταστικό κομμάτι, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια αναστοχασμού της πορείας της συνομοσπονδίας και αναζήτησης προοπτικών, προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τα θέματα που ενδιαφέρουν τις μικρές επιχειρήσεις, το μέλλον του συνδικαλισμού και τον ρόλο των επαγγελματιών στη σύγχρονη εποχή.

Την παρουσίαση των δράσεων με αφορμή τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ έκαναν ο Πρόεδρός της  Γιώργος Καββαθάς και ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας  Γιώργος Κουράσης.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας