Ζητούμενο η εξωστρέφεια

Στην κορύφωση του Καρναβαλιού από σήμερα με πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η Καρναβαλική Πάτρα  για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν και να ξεδώσουν στην σημαντικότερη αποκριάτικη  πολυσχιδή εκδήλωση της χώρας.

Τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής δείχνουν πληρότητες-που όπως βεβαίως και τα  προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούν το διήμερο. Ήδη από σήμερα κάθε σπίτι της πόλης και ιδίως τα φοιτητικά θα γεμίσουν από φιλοξενούμενους από όλη τη χώρα, που στα πλαίσια βεβαίως της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας θα αφήσουν κάτι-έστω και πενιχρό-στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην πόλη.

Και στον τομέα  της ψυχαγωγίας βλέπουμε φέτος μια μεγαλύτερη κινητικότητα σε χορούς και καλλιτεχνικές παρουσίες, που δείχνουν μια επαναφορά παράλληλων εκδηλώσεων στο Καρναβάλι που δίνουν εντονότερο χρώμα και δημιουργούν περαιτέρω έσοδα στην πόλη.

Με αφορμή αυτά τα δεδομένα του Πατρινού Καρναβαλιού, που πάνω κάτω είναι το βασικό του προφίλ σε ότι αφορά  την επισκεψιμότητά του όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά και κάποια στοιχεία που προκύπτουν απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την φέρνουν στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικά περιοχών επαναφέρουμε ένα θέμα που αποτελεί σταθερά  στο σχολιασμό μας όλα τα χρόνια, τη εξωστρέφεια του κορυφαίου ψυχαγωγικού θεσμού της πόλης.

Εξωστρέφεια που δεν αφορά ένα τριήμερο αλλά το χρόνο.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι ενθαρρυντικό ότι έχει ανοίξει πιο πρακτικά το τελευταίο διάστημα η συζήτηση. Η προεκλογική περίοδος μπορεί να την κάνει πιο έντονη και να δημιουργηθούν περαιτέρω δεσμεύσεις.

Το ζητούμενο όμως είναι τι κάνει το επιχειρηματικό στοιχείο της πόλης και οι παραγωγικοί της φορείς γενικότερα  και πως οργανώνονται  περαιτέρω στην πράξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας