Εφυγε ένας οραματιστής

andreas zafeiropoulos

Αποχαιρετισμός σε ένα αγνό οραματιστή  συνδικαλιστή

Ένας οραματιστής συνδικαλιστής, ένας δημιουργικός άνθρωπος, ένας συνεπής ενεργός πολίτης, ο τέως πρόεδρος της  ΟΕΒΕΣΝΑ Ανδρέας Ζαφειρόπουλος  έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 3 Μαρτίου σε ηλικία 68 ετών.

Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα απο τον  Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Άνω Μποζαϊτίκων, παρουσία εκατονταδων συναδέλφων , φίλων και εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, συνδικαλιτικών και κοινωνικών φορέων. Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθη  και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  Γιώργος Καββαθάς.

Yπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού μας επί 13 έτη.

Εύστοχα και συνάμα συγκινητικά τον αποχαιρέτισε ο νυν πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος παρουσιάζοντας τον αγωνιστή και τον άνθρωπο Ανδρέα Ζαφειρόπουλο:

Αποχαιρετάμε σήμερα έναν σπάνιο Άνθρωπο, εξαίρετο συνάδελφο, αγωνιστή, αγνό οραματιστή και συνοδοιπόρο μας συνδικαλιστή, τον Ανδρέα τον Ζαφειρόπουλο.

Ο Ανδρέας υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού μας επί 13 έτη. Αξίωμα το οποίο υπηρέτησε πιστά και με ανιδιοτέλεια. Με σθένος, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα πάλεψε ακούραστα για την καλυτέρευση της θέσης των μικρομεσαίων, καθώς και την ανάπτυξη της πόλης που γεννήθηκε, αγάπησε και δραστηριοποιήθηκε. Άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, μπροστά από την εποχή του, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου και των Αστικών Συνεταιρισμών των ΕΒΕ, που θεωρούσε ως σανίδα επιβίωσης των Μικρομεσαίων στη διαφαινόμενη κρίση.

Με βαθιές δημοκρατικές καταβολές από την οικογένειά του, πνεύμα ανήσυχο και ο ίδιος, εντάχθηκε από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ως αργυροχρυσοχόος, στην ενεργό συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε πρόεδρος για σχεδόν 2 δεκαετίες του Σωματείου Αργυροχρυσοχόων, ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού Αργυροχρυσοχόων, καθώς και μέλος του Δ.Σ της Κλαδικής Ομοσπονδίας των Αργυροχρυσοχόων (ΠΟΒΑΚΩ), αλλά και αντιπρόσωπος στην Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  Υπερασπίστηκε με λόγια και με έργα τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών, πέραν των μικροκομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, στηρίζοντας την ίδρυση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ, της Αχαϊκής Τράπεζας, του Τεχνολογικού Μουσείου, της Ένωσης των Αστικών Συνεταιρισμών και πολλών άλλων.

Το ήθος του, η μετριοφροσύνη του, οι αστείρευτες γνώσεις του, οι τεκμηριωμένες πάντα θέσεις του και η εργατικότητά του, του χάρισαν την αναγνώριση και την εκτίμηση των φίλων, των συνεργατών του, αλλά και την αποδοχή του από τους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες με τους οποίους κατά καιρούς συνεργάστηκε.

Σε αποχαιρετούμε λοιπόν σήμερα με βαθιά θλίψη, φίλε Ανδρέα, που βιάστηκες να φύγεις…..  Θα σε θυμόμαστε πάντα με Αγάπη, ως το δάσκαλο, το μέντορα, τον ακούραστο μαχητή της ζωής και του Δικαίου.

Ευχόμαστε καλό κατευόδιο.

Στην αγαπημένη του οικογένεια καταθέτουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τη δυσβάσταχτη απώλεια.

Προσεγγίζοντας με φιλοσοφική διάθεση την πορεία ζωής του εκλιπόντα, τονίζοντας τα αγωνιστικά και ασυμβίβαστα στοιχεία της προσωπικότητας του  και την υπεραξία που πρόσθεσε στην κοινωνία μας ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των επιδιώξεών της μίλησε ο   φίλος τους καθηγητής Φιλόλογος  …..

Συλλυπητήρια μηνύματα

Εκτός από την ΟΕΒΕΣΝΑ που προαναφέραμε,  με συλληπητήρια μηνύματα αναφέρθηκαν στον εκλιπόντα και οι:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), Ανδρέα Ζαφειρόπουλου.

Ο Δήμαρχος συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έκανε την παρακάτω δήλωση: Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που έβαζε πάντα το «εμείς» πάνω από το «εγώ».  Υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Αχαΐας, διδάσκοντας σε όλους μας ότι η συνεργασία και η οργάνωση αποτελούν τα σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη κάθε αναπτυξιακού στόχου. Ένας τέτοιος στόχος ήταν και το Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, υποδομή στην οποία πίστεψε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΟΕΒΕΣΝΑ.  Έδινε πάντα το καλό παράδειγμα στον παραγωγικό κόσμο του νομού μας, συμμετέχοντας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχευαν στην εξωστρέφεια και τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των συναδέλφων μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Θα τον θυμόμαστε για τον ήπιο χαρακτήρα του και την πίστη του στη ενότητα του κλάδου. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια.  

Ο Πρόεδρος, Γιώργος Ρώρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του παλαιού Μέλους του Συλλόγου μας, Συνδικαλιστή και τέως Προέδρου της ΟΕΒΕΣΝΑ, Ανδρέα Ζαφειρόπουλου.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό χώρο και η παρουσία του ήταν  θερμή και δημιουργική. Με το ήθος του και την εργατικότητά του κέρδισε την εκτίμηση των φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Η Κοινο_Τοπία

Ενας συμπολίτης με όραμα και δημιουργικότητα δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος υπηρέτησε τα κοινά από διάφορες θέσεις με πάθος και ανιδιοτέλεια. Η φλόγα του για δημιουργία και εξέλιξη της πόλης που ζούσε και τόσο αγαπούσε ήταν άσβεστη. Παρά τις απογοητεύσεις του δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει και να οραματίζεται μια Πάτρα των ευκαιριών, της προόδου, της ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς και των κοινωνικών της χαρακτηριστικών.

Μέλη και φίλοι της Κοινο_Τοπίας που τον γνωρίσαμε θα τον θυμόμαστε ως ένα ανήσυχο πνεύμα, που προσέφερε πολλά στην πόλη και σε όσους τομείς ευθύνης ανέλαβε.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα όσα άφησε παρακαταθήκη να στηριχθούν και όλα όσα οραματίστηκε να υλοποιηθούν.

Ποιος ήταν ο Ανδρεάς Ζαφειρόπουλος

Πλούσιο σε αγώνες και διεκδικήσεις το συνδικαλιστικό  βιογραφικό του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου έτσι όπως καταγραφηκε από το «σπίτι του» την Ομοσπονδία των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Αχαίας

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1951. Τόπος καταγωγής του το Βεσσίνι Πάου Καλαβρύτων, που αγαπούσε πολύ. Ο πατέρας του Αναστάσιος Ζαφειρόπουλος υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Παντρεμένος με την Αργυρούλα Γερασιμάτου (Συνταξιούχο Δημοτική Υπάλληλο). Έχει 2 κόρες (Ζωή & Βασιλική) και 2 εγγονούς.

Πνεύμα ανήσυχο και φιλελεύθερο, ασχολήθηκε από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας με το συνδικαλισμό που αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια.

Από το 1986 ως το 1999 διετέλεσε ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ (ΟΕΒΕΣΝΑ)

ΠΡΙΝ το 1986 εκλεγόταν ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ στην ΟΕΒΕΣΝΑ και είχε διατελέσει και Γενικός Γραμματέας

Επί σειρά ετών εκλεγόταν ως αντιπρόσωπος στην Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Επί σειρά ετών εκλεγόταν ως αντιπρόσωπος, αλλά και ως μέλος της Διοίκησης στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ (ΠΟΒΑΚΩ)

Για σχεδόν 2 δεκαετίες διετέλεσε ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ & ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΏΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος επί σειρά ετών του Συνεταιρισμού Αργυροχρυσοχόων νομού Αχαΐας

ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ & ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ)
  • Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΣΕΒΕΕ
  • Συνεταιρισμού Αργυροχρυσοχόων
  • Αχαϊκής Τράπεζας
  • Τεχνολογικού Μουσείου (ΤΕ.ΜΑΧ)
  • Ένωσης Αστικών Συνεταιρισμών

Last modified on Thursday, 04/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας