Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (1951-2019)

andreas zafeiropoulos

Συνοδέψαμε την Δευτέρα στην τελευταία  κατοικία στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου στα Άνω Μποζαίτικα έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Τον  Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, τον οραματιστή αλλά ταυτόχρονα και άνθρωπο της πράξης, συνδικαλιστή του παραγωγικού τομέα της οικονομίας μας από την πλευρά των μικρομεσαίων βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο γνωριστήκαμε την δεκαετία του ’80 όταν  από τη θέση του προέδρου της ΟΕΒΕΣΝΑ  νυχθημερόν πάλευε για να έχει η μικρομεσαία (και κυρίως η μικρή) επιχειρηματική δραστηριότητα στον τόπο μας τη θέση που της ανήκει. Ήταν παρών πάντα σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία μας (τα πρώτα εκείνα χρόνια μέσω της οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ που αντιπροσώπευα για την Δυτική Ελλάδα). Ο λόγος του, η αρθρογραφία του πάντα τεκμηριωμένη και με προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη.  Αυτές τις ημέρες του θλιβερού αγγέλματος ανατρέχοντας στο πλούσιο αρχείο του Σ.Ε. εκείνων των δεκαετιών, είχα την ευκαιρία να ξαναδώ την πολύπλευρη δράση και προσφορά του.

Μια προσφορά που καταγράφεται και στο συνδικαλιστικό βιογραφικό που συνέταξε η ΟΕΒΕΣΝΑ. Και όπως είπε και στον συγκινητικό επικήδειο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παν. Σκέντζος  ήταν «Άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, μπροστά από την εποχή του, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου και των Αστικών Συνεταιρισμών των ΕΒΕ, που θεωρούσε ως σανίδα επιβίωσης των Μικρομεσαίων στη διαφαινόμενη κρίση».

Μια δέσμευση του Παναγιώτη Σκέντζου την ώρα του αποχαιρετισμού του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου θα πρέπει να γίνει σύντομα πράξη. Να πραγματοποιηθεί ένα συνδικαλιστικό μνημόσυνο στη μνήμη του στην ΟΕΒΕΣΝΑ. Αξίζει να προετοιμαστεί με το καλύτερο τρόπο αυτό το μνημόσυνο. Να προκύψει μια οργανωτική επιτροπή από συναδέλφους του  και να αναδειχθούν όλα όσα πάλεψε ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος. Άλλα με επιτυχία και πολλά να περιμένουν ακόμη τη δικαίωσή τους. Και να εκπροσωπείται σε αυτό το μνημόσυνο όλη η πόλη και αυτοί που δεν πρόλαβαν να τον αποχαιρετίζουν όπως του άξιζε.

Να είναι εκεί και όλοι οι υποψήφιοι να διοικήσουν την πόλη και την περιοχή για να επικαιροποιήσουν όλα όσα με τεκμηριωμένο λόγο κατέθετε ο ανιδιοτελής Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, που με πολύ προσωπικό κόστος πάλευε να πετύχει για την πόλη και τους συναδέλφους του.

andreas zafeiropoulos epixeirimatikes parousiesΣτην φωτογραφία (από την δεκαετία του ’90)  που συνοδεύουμε σήμερα το σχόλιό μας διακρίνεται δεύτερος από αριστερά ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος σε μια εκπομπή του Tele-time που παρουσίαζα εκείνη την εποχή (Επιχειρηματικές Παρουσίες). Δίπλα του ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφοκλής Κολαϊτης και ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Καρακίτσος.       

   

Last modified on Tuesday, 16/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας