Σε κρίσιμη φάση τα ενεργειακά

Αφιερώνουμε σήμερα αρκετές σελίδες με τον απόηχο των επιτυχημένων  διήμερων εκδηλώσεων του 8ου Forum Ενέργειας, που για μια ακόμη χρονιά κινητοποίησε όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που ασχολούνται με τα ευρύτερα ενεργειακά θέματα και τους πλέον αρμόδιους εθνικούς εκπροσώπους, που οι αποφάσεις τους καθορίζουν τις ενεργειακές προοπτικές της περιοχής μας.

Ως ένα γενικό συμπέρασμα όσων διαμείφθηκαν  στις εκδηλώσεις του 8ου Forum Ενέργειας,(ήταν και κοινή διαπίστωση) είναι ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση σε ότι αφορά το ενεργειακό της μέλλον, που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οδικών υποδομών και με την εξέλιξη των σιδηροδρομικών έργων, μπορεί αυτό το μέλλον να είναι ελπιδοφόρο.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το φυσικό αέριο όλα δείχνουν ότι απομένουν μόνο μερικές εβδομάδες προκειμένου να ξεκινήσουν  οι μελέτες εφαρμογής.

Μένει μόνο να αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι χώροι αποθήκευσης των δεξαμενών των χιλιάδων τόνων υγροποιημένου αερίου για οικιακή χρήση, ώστε η Δυτική Ελλάδα να γυρίσει σελίδα στον ενεργειακό τομέα. Και για το θέμα αυτό χρειάζεται περισσότερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων εθνικών φορέων στο θέμα. (Οι πιθανές εσωτερικές ανακατατάξεις κάποιων εξ αυτών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καθυστερήσουν τις δεσμεύσεις τους για την περιοχή μας).

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύ χρήσιμη η δημόσια έκκληση που από το βήμα του  8ου Forum Ενέργειας έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος  Βασίλης Αΐβαλής προς τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.), τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε) για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού  ώστε να αποφασίσουν από κοινού  τα σημεία που θα δημιουργηθούν οι χώροι αποθήκευσης των δεξαμενών οικιακού αερίου, ώστε  να μην χαθεί άλλος χρόνος και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Για το θέμα αυτό αναμένονται σύντομα θετικές εξελίξεις.

Και για αρκετά ακόμη ενεργειακά προβλήματα που αφορούν την προοπτική της περιοχής υπήρξε σημαντική πληροφόρηση  στο 8o Forum Ενέργειας και καταγράφεται αναλυτικά σήμερα στο αφιέρωμα.

Θεωρούμε ότι μιας  και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλα όσα συζητήθηκαν παρουσία των περισσοτέρων επικεφαλής ή εκπροσώπων των εμπλεκόμενων συνδυασμών θα αποτελέσουν χρήσιμη «πρώτη ύλη» στα προγράμματα τους και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Άλλωστε οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πρώτα από όλους για το ποιο είναι το ενεργειακό μέλλον της περιοχής και τα δικά τους οφέλη από αυτό.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας