Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το BlueHackathon 2019

blue hackathon 2019

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Ε.Π.Π.), με την υποστήριξη του Blue Innovation Hub, διοργάνωσε με επιτυχία το διαγωνισμό BlueHackathonγια την ανάπτυξη ιδεών στους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης. Το Blue Hackathon πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Απριλίου 2019 στους χώρους του Ε.Π.Π.

Στο BlueHackathon συμμετείχαν συνολικά 30 φοιτήτριες, φοιτητές και απόφοιτοι από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να αναπτύξουν πιλοτικές εφαρμογές σε δύο τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης με θέμα τον τουρισμό. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στις προκλήσεις του παράκτιου τουρισμού ή του αλιευτικού τουρισμού.

Η νικήτρια ομάδα της πρόκλησης του παράκτιου τουρισμού αποτελείται από τους Αγγελική Βασιλοπούλου, Θεμιστοκλής Βουτσής, Ξενοφών Δήμας με τίτλο REACHABLE, ενώ δεύτερη ήταν η ομάδα των Ελισάβετ Διαμαντοπούλου, Βασιλική Παπαβασιλείου, AnisaCaka, Μιχαήλ Χαχάλιος με τίτλο SchnellePedale. Αντίστοιχα στην πρόκληση του αλιευτικού τουρισμού αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα που αποτελείται από τους Ιωάννης Κοσμαδάκης, Γεώργιος Παγούνης, Ιωάννης Πανεθυμιτάκης με τίτλο fish-e, ενώ δεύτερη ήταν η ομάδα των Αναστασία Καλογεροπούλου, Βλάσιος Κετσιλής-Ρίνης, Μάρθα Κουτσίδη, Αλέξης Λάζαρης, Ελένη Λιβέρη με τίτλο Application for Lagoon of Messolonghi.

Η κριτική επιτροπή, που έκρινε τις ομάδες του διαγωνισμού, αποτελούνταν από την κ. Βίκυ Τομαρα, Διευθύντρια του Ε.Π.Π. και project manager του έργουBlue_Boost, τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κουτσικόπουλο, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας και Προέδρου του Blue Innovation Hub, τον Καθηγητή Γεώργιο Παπαθεοδώρου του  Τμήματος Γεωλογίας, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών και μέλος της Local Innovation Committee του έργουBlue_Boost, τον κ. Σταύρο Κατσιαούνη, εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΟΒΕΑ και τον κ. Νάσο Κοσκινά, ιδρυτή του Χώρου Συνεργασίας (coworkingspace) POS4work.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το  Ε.Π.Π. ευχαριστεί θερμά τον  Ιγνάτιο Φωτίου, ιδρυτή της εταιρείας ΤΟΒΕΑ και την Μάχη Δημητρίου της εταιρείας AQUAACTIONγια την υποστήριξη και την συμβολή τους στο διαγωνισμό. Ακόμα  τον Σταύρο Τσομπανίδη, ιδρυτή της εταιρείας PHEE, για τα προϊόντα που προσέφερε στις ομάδες που ήρθαν δεύτερες στον διαγωνισμό και το Νάσο Κοσκινά που προσέφερε τη δυνατότητα στις νικήτριες ομάδες να ενταχθούν στην προ-θερμοκοιτίδα RE-STARTUP Patras και να χρησιμοποιήσουν το coworkingspace και το εργαστήριο του POS4work για 2 μήνες. Τέλος, το Ε.Π.Π. ευχαριστεί ξεχωριστά τον ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για την προσφορά του ως χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης του BlueHackathon ήταν ο Μιχάλης Πρεβενιός, Ωκεανογράφος και μέλος τουLocal Innovation Committee τουέργου Blue_Boost.

Το έργο Blue_Boostστοχεύει στην ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων, των παραδοσιακών και των αναδυόμενων συνεργατικών σχηματισμών της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου. Στα πλαίσια του έργου, οι συνέταιροι των επτά περιοχών της ADRION θα επικεντρωθούν στη διακρατική και διατομεακή συνεργασία και καινοτομία των θαλάσσιων συνεργατικών συμπλεγμάτων μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της  κοινοτικής προσέγγισης.

Last modified on Monday, 15/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας