Κώστας Πελετίδης & Γρηγόρης Αλεξόπουλος στο 2ο γύρο των Δημοτικών Εκλογών για το Δήμο Πατρέων

kalpes

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Πατρέων, προκρίνονται στο 2ο γύρο την επόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου οι  Κώστας Πελετίδης με ποσοστό 40.60 % και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με  ποσοστό 15,95%.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στον παρακάτω  σύνδεσμο

https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/municipalities/9134/

Η πλειοψηφία των υποψήφιων Δημάρχων προέβησαν σε δηλώσεις, οι οποίες και παρατίθενται αναλυτικά :

kostas peletidisΚώστας Πελετίδης : Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Απόψε ο πατραϊκός λαός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. Να μείνει ο Δήμος στα χέρια του.

Ευχαριστούμε τον πατραϊκό λαό που μας τίμησε με την ψήφο του, μας εμπιστεύτηκε με αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό.

Καλούμε όλο τον πατραϊκό λαό, ανεξαρτήτως τι ψήφισε τον πρώτο γύρο, να πάμε την επόμενη Κυριακή ενωμένοι στο γνωστό δρόμο, που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε.

Για να έχουμε μια Δημοτική Αρχή που δεν θα διαχωρίζει το λαό, θα τον ενώνει στον κοινό αγώνα, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας.

Κανένας να μην λείψει από τον ωραίο και έντιμο αγώνα μέχρι την νίκη της Κυριακής.

Γιατί αυτή η νίκη θα είναι δική σας.

 grigoris alexopoulosΓρ. Αλεξόπουλος: Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θέλει έναν δήμο με σύγχρονη αντίληψη και αναπτυξιακή προοπτική

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους 15.500 πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τους 214 υποψηφίους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μας, υπερβαίνοντας κομματικές γραμμές, συγκροτώντας έναν πραγματικά ανεξάρτητο, πολύχρωμο, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό.

Συγχαίρω τον κ. Πελετίδη για την εκλογική του επίδοση κατά την αναμέτρηση του α΄ γύρου των εκλογών.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει η κοινωνική πλειοψηφία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής όσο και αν αυτό ακούγεται δύσκολο.

Χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δίνονται. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγινε νομίζω σαφές, ότι οι οκτώ από τις δώδεκα παρατάξεις που λάβαμε μέρος στις εκλογές συμφωνούμε σε μια μίνιμουμ βάση αρχικά,  σε ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει και εκπροσωπεί η σημερινή δημοτική αρχή. Θέλουμε το δήμο μπροστάρη για την ανάπτυξη, θέλουμε μια πόλη εξωστρεφή, θέλουμε θέσεις εργασίας, θέλουμε μια όμορφη, δημιουργική πόλη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Αυτό το πολιτικό σχέδιο, θεωρούμε ότι το επικρότησε η κοινωνική πλειοψηφία της πόλης με ποσοστό που αγγίζει το 60%. Θεωρούμε ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή. Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη».

nikos nikolopoulosΝίκος Νικολόπουλος: Θα είμαι «φαντάρος του δεύτερου» για τον β’ γύρο των εκλογών

«Κερδίσαμε τις καρδιές των συμπολιτών, αλλά δεν πήραμε την ψήφο τους», Αλλά ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας δυναμώνει. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την πόλη και τα ιδανικά μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας» «Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν είναι αυτό που πιστεύαμε ούτε αυτό που προσδοκούσαμε», επεσήμανε. Θα βρεθώ την επόμενη Κυριακή «φαντάρος του δεύτερου», αναγγέλλοντας έτσι τη στήριξή του στον αντίπαλο του Κώστα Πελετίδη για το β’ γύρο των εκλογών. Ο Ν. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τέλος όλους όσοι τον τίμησαν με την ψήφο τους.

 

giorgos roros eklogesΓιώργος Ρώρος: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί

«Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς για το εκλογικό τους αποτέλεσμα καθώς και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της ΩΡΑ Πατρών για τον αγώνα που δώσαμε.. Ήταν εξ αρχής μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ μία νέα δημοτική παράταξη κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να εκφράσει ένα ισχυρό ρεύμα συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε που ήταν μαζί μας και πίστεψαν σε εμάς. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους και στην πρώτη γραμμή για τον Δήμο Πατρέων, τον οποίο θα υπηρετήσουμε πιστοί στις αρχές μας. Δεσμευόμαστε ότι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάδειξη των προγραμματικών μας θέσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης. Ευχαριστούμε τις χιλιάδες των Πατρινών που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο σαφώς και δεν μας ικανοποιεί είναι συνάρτηση πολύπλευρων παραγόντων τους οποίους και θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες».

petros psomasΠέτρος Ψωμάς: «Το ταξίδι για την πόλη των ονείρων μας μόλις ξεκίνησε!»

«H 26η Μαΐου 2019 απέδειξε πως τελικά δεν είμαστε και τόσο λίγοι! Αποδείχθηκε ότι στην τοπική κοινωνία υπάρχει μια καλή μαγιά που μας επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.  Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να πυροδοτήσουν την υπέρβαση.  Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες. Πρώτα προς όλες και όλους που ψήφισαν “σπιράλ”. Δεσμεύομαι πως θα έχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μια εκπροσώπηση φρέσκια, δυναμική, με σοβαρότητα και αίσθημα καθήκοντος για όλα τα ζητήματα της πόλης. Ευχαριστώ επίσης τους φίλους και τις φίλες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο. Δώσαμε μαζί έναν ωραίο αγώνα αξιών. Θα συνεχίσουμε μαζί. Αυτή η ομάδα αποτελεί τη φυσική ηγεσία του “σπιράλ”.  Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμευόμαστε πως θα συνεργαστούμε με όποιες ομάδες, ιδέες και προτάσεις βελτιώνουν τη ζωή των Πατρινών.  Οι 100 μέρες της πρώτης εκλογικής προσπάθειας του “σπιράλ” αποτελούν απλά την εκκίνηση.  Το ταξίδι για την Πάτρα των ονείρων μας μόλις ξεκίνησε!»

nikos tzanakosΝίκος Τζανάκος

«Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μου που μοιράστηκαν το όραμα μου για την Πάτρα, υιοθετώντας τις ρεαλιστικές προτάσεις ανάπτυξης της πόλης μας και ψηφίζοντας την παράταξη «Πάτρα: Η δική μας πόλη».

Δυστυχώς, σε αυτή τη χρονική συγκυρία οι εκλογές για τον Δήμο της Πάτρας χρησιμοποιήθηκαν ως πεδίο σύγκρουσης και αναμέτρησης κομματικών δυνάμεων, κάτι που τελικά εγκλώβισε το εκλογικό σώμα. Κατ’ εμάς, αυτό ήταν που η πόλη έπρεπε πάση θυσία να αποφύγει αφού η ατζέντα των θεμάτων ξέφυγε από το ουσιαστικό ζητούμενο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλα τα στελέχη της παράταξής μας, σέβομαι και σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της πλειοψηφίας των Πατρινών πολιτών. Μένουμε, ωστόσο, πιστοί και προσηλωμένοι στην αρχική μας ξεκάθαρη θέση, ότι η απόλυτη προτεραιότητα, πάνω από όλους και όλα, είναι μόνο το συμφέρον της πόλης.

Αυτό μου επιβάλλει η μακρόχρονη καθαρά Αυτοδιοικητική διαδρομή μου, που αποτελούσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, συνειδητή επιλογή μου, αυτό επιβάλει η αγάπη μου για την πόλη μου και την τοπική κοινωνία. Με βάση αυτό προχωράμε στην επόμενη μέρα, με γνώμονα να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη της παράταξης και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με τους οποίους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δώσαμε έναν σκληρό αλλά έντιμο και ειλικρινή αγώνα για την πόλη τη δική μας, για την Πάτρα των παιδιών μας.

Αυτή η κοινή και όμορφη διαδρομή μας δεν ανακόπτεται από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι έχει αφετηρία και τελικό προορισμό τις ανάγκες της πόλης για τις οποίες θα είμαστε πάντα, όλες και όλοι παρόντες».

christos patouxasΧρήστος Πατούχας: Στο 2ο γύρο στηρίζω Πελετίδη

Η πατραϊκή κοινωνία, αποδοκιμάζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί τους προσκείμενους στο σύστημα εξουσίας και στη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική υποψήφιους και επίδοξους «σωτήρες». Ηττάται συνολικά η «συνομοταξία των προθύμων».

Το υψηλό ποσοστό, πέραν και των δικών μας προβλέψεων, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, πίεσε ασφυκτικά την Ανυπότακτη Πολιτεία. Κρατήσαμε ωστόσο την έδρα που διαθέταμε και θα διαχειριστούμε δημιουργικά την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο και το μέλλον της παράταξης μας. Στις επόμενες ημέρες, και με τα τελικά αποτελέσματα, θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση και εκτίμηση μας. Είναι σαφής η τοποθέτηση μας για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Θα στηρίξουμε την πορεία της πόλης μας προς την προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση και προοπτική. Θα στηρίξουμε και θα ψηφίσουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Κώστα Πελετίδη.

alekos crysanthakopoulosΑλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Δημότες της Πάτρας

Για μια ακόμη φορά τιμωρήσατε τον εαυτό σας και δεν καταδικάσατε το σύστημα, αφού αναδείξατε περίτρανα τους ανθρώπους του κατεστημένου.
Ευχαριστώ τους δεκάδες χιλιάδες που, ενώ μου υποσχεθήκατε στήριξη στο πρόγραμμα μου το οποίο εκθειάζατε, μου είπατε ψέματα και φυσικά ψηφίσατε τους ομοίους σας για να σας εξαπατούν επάξια.

Ευχαριστώ για την παραδοχή πως είμαι ο πιο συγκροτημένος, έτοιμος, έντιμος, επαρκής και καταρτισμένος για Δήμαρχος που ξεχώρισα ποιοτικά στο ντιμπέϊτ, αλλά προτιμήσατε το αντίθετο.

Αποδείξατε στην πράξη ότι θέλετε κομματικά εξαρτημένο Δήμαρχο και επιβραβεύσατε τα έρμαια των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ως συνδυασμός κάναμε ένα καθαρό αγώνα και ευχαριστώ τους υποψηφίους μου για την μαχητικότητα τους και εσάς προσωπικά όσους με προτιμήσατε.

Με τα πενιχρά οικονομικά μου μέσα επί ενάμιση χρόνο σας εξηγούσα πόρτα-πόρτα τις προτάσεις μου που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και θα καταστήσουν την Πάτρα Διεθνή Σύγχρονη Πόλη. Συμφωνούσατε μαζί μου, αλλά δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας.

Ζητώ συγνώμη που διατάραξα τον ύπνο του αδίκου παρουσιάζοντας όραμα και αναπτυξιακό σχέδιο για την Πάτρα μας που λατρεύω.

Ως ορθόδοξος χριστιανός έχω θυσιάσει κάθε εγωισμό στον σκοπό μου. Άγιε μου Ανδρέα προστάτεψε αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της που σε πρόδωσαν και ιδίως τους «φίδους» μου.

 

Last modified on Wednesday, 29/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας